Basket Talk

ΛαΒίν vs Γκόρντον 2016: Ο διαγωνισμός καρφωμάτων που άλλαξε την ιστορία του μπάσκετ

ΛαΒίν vs Γκόρντον 2016: Ο διαγωνισμός καρφωμάτων που άλλαξε την ιστορία του μπάσκετ

Με αφορμή τον διαγωνισμό καρφωμάτων που θα λάβει χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής στο Σολτ Λέικ Σίτι στο πλαίσιο του All Star Weekend ανατρέχουμε σ’ έναν διαγωνισμό καρφωμάτων που άλλαξε μια για πάντα τα δεδομένα στο μπάσκετ.

Για πολλούς η μάχη που δόθηκε στο All-Star Game του Τορόντο το 2016 ανάμεσα στον Ζακ ΛαΒίν και στον Άαρον Γκόρντον συγκαταλέγεται στις καλύτερες όλων των εποχών. Οι δυο από τους σπουδαιότερους dunkers την τελευταία δεκαετία αποφάσισαν να κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν εκείνον τον διαγωνισμό μέχρι και να… «πετάξουν». Έκαναν τόσο εντυπωσιακά καρφώματα που ξύπνησαν μνήμες από τον ιστορικό διαγωνισμό του 1988 ανάμεσα σε Τζόρνταν και Ουίλκινς!

Σακίλ Ο’ Νιλ: «Εκείνο το βράδυ και οι δύο πετούσαν. Τους έβλεπα και έλεγα ότι αυτά τα παιδιά πάνε ψηλά. Τόσο ψηλά».

Οι δύο σταρ χρειάστηκαν τριπλή ψηφοφορία για να λύσουν τις διαφορές τους με τον Γκόρντον να επιχειρεί να πηδήξει πάνω από την μασκότ της τότε ομάδας του, Ορλάντο Μάτζικ. Η μασκότ στεκόταν ακίνητη με τον Γκόρντον πηδάει από πάνω της περνώντας ταυτόχρονα τη μπάλα κάτω από τα πόδια του. Εκτέλεσε το κάρφωμα με απόλυτη επιτυχία λαμβάνοντας την καλύτερη βαθμολογία (50) από τους κριτές. Όμως, στον τελευταίο γύρο βαθμολογήθηκε με 47 ανοίγοντας τον δρόμο… νίκης για τον τότε γκαρντ των Τίμπεργουλβς.

Ο ΛαΒίν στο τελευταίο του κάρφωμα απάντησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καρφώνοντας α λα Air-Τζόρνταν του 1988 πηδώντας ψηλά από την γραμμή των ελευθέρων βολών παίρνοντας το απόλυτο 50. Έμεινε, δε, τόση ώρα στον αέρα που παράλληλα με την... πτήση του πέρασε τη μπάλα κάτω από το πόδι του, άλλαξε χέρι και ήταν σαν να “φωνάζει” σε κριτές και κοινό “εγώ είμαι μεγάλος νικητής”.

Μπορεί ο ΛαΒίν να κέρδισε αυτήν την «τιτανομαχία» με τον Γκόρντον, όμως ακόμη και σήμερα πολλοί δε μπορούν να ξεχωρίσουν ποιο κάρφωμα ήταν το καλύτερο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός ο διαγωνισμός έχει χαραχτεί στη μνήμη όλων ως ένας από τους πιο εντυπωσιακούς.



Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0