Basket Talk

Ιωνικός - ΠΑΟΚ 74-71: Νίκη... χρυσάφι με buzzer beater Κάπελαν στην επιστροφή Τσίκληρα! (video)

Ιωνικός - ΠΑΟΚ 74-71: Νίκη... χρυσάφι με buzzer beater Κάπελαν στην επιστροφή Τσίκληρα! (video)
Επέστρεψε ο Τσίκληρας και μαζί και ο Ιωνικός στις νίκες. Στο κλειστό του Πλάτωνα, οι Νικαιώτες έπαιξαν «γρανιτένια» άμυνα στον ΠΑΟΚ και με... από μηχανής θεό τον Κάπελαν, πέτυχαν μία νίκη-μισή και παραπάνω παραμονή στην κατηγορία (74-71) στο πλαίσιο της 15ης Αγωνιστικής της Basket League.
Του το φυλούσε από το παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Ιωνικός και στο κλειστό του Πλάτωνα τον... πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα. Ο Ιωνικός που παραλίγο να «αυτοκτονήσει» στο φινάλε, χρειάστηκε το buzzer beater τρίποντο του Κάπελαν για να κάμψει την σθεναρή αντίσταση του ΠΑΟΚ και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα (74-71) στην επιστροφή του Άγγελου Τσίκληρα στον πάγκο των Νικαιωτών.

Από νωρίς ο Ιωνικός έδειξε ότι το ηθελε πολύ το ματς, είχε ρυθμό στην επίθεση και με την τριπλέτα των Λέισι, Χόκινς και Μαυροκεφαλίδη φυσικά προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (16-5, 6'). Όσο περνούσε όμως η ώρα, οι Θεσσαλονικείς έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι και κυρίως τον τρόπο να σταματήσουν τους Αμερικανούς του Ιωνικού, ισορροπώντας το ματς. Μάλιστα με τα τρία τρίποντα του Πόλεϊ, το 32-24 έγινε 34-34 και όλα ξεκίνησαν από την αρχή, τέσσερα λεπτά πριν την ανάπαυλα.

Τα σερί διαδέχονταν το ένα το άλλο και στο τρίτο δεκάλεπτο και πολύ γρήγορα το 43-51 έγινε 54-53. Ο Πόλεϊ δεν σταματούσε να... πυροβολά από μακριά όμως μία ένταση 7' πριν το τέλος που είχε ως επακόλουθο εκατέρωθεν τεχνικές ποινές, έκανε καλό στους γηπεδούχους. Οι Νικαιώτες έσφιξαν την άμυνά τους και 1'46 πριν τη λήξη έδειχναν ότι ήλεγχαν πλήρως το σκορ με τρίποντο του Κάπελαν (70-64). 

Οι πάικτες του Λυκογιάννη ωστόσο δεν τα παράτησαν και με τις βολές του Χαντς αρχικά μείωσαν στον πόντο (70-69). Με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει, ο Σίμονς αστόχησε σε ντραιβ, ο Φράνκε σκόραρε και έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ (70-71, 18.1''). Ο Ιωνικός όμως κρατούσε... άσο στο μανίκι με τον Κάπελαν να πετυχαίνει ένα τεράστιο τρίποντο από μακριά και να σώζει την παρτίδα στην επιστροφή του Τσίκληρα.
Ο Ράιλι έχασε την ευκαιρία για να απαντήσει σε σουτ νίκης και έτσι φτάσαμε στο τελικό 74-71 με μια βολή του Σίμονς.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 38-39, 54-53, 74-71


Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0