Basket Talk

Βίρτους - Ολυμπιακός 83-85: Όρθιος στη Μπολόνια με clutch ΜακΚίσικ! (video)

Βίρτους - Ολυμπιακός 83-85: Όρθιος στη Μπολόνια με clutch ΜακΚίσικ! (video)
Σε ενα ματς ειδικών συνθηκών, με τον Μίλος Τεόντοσιτς σε εξαιρετική βραδιά, το Σλούκα στα... πιτ και τη Βίρτους πολύ σκληρή για να πεθάνει, ο Ολυμπιακός είχε τις προσωπικότητες και επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα (83-85). Βεζένκοφ, ΜακΚίσικ και ο αρχηγός, Κώστας Παπανικολάου, τράβηξαν... κουπί όντας και οι τρεις τους, υπέροχοι.
Είχε... μαλλιάσει η γλώσσα του Γιώργου Μπαρτζώκα να τονίζει πως τίποτα δεν θα θύμιζε τον περίπατο του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και η εξέλιξη της αναμέτρησης στο «Virtus Segafredo Arena», τον δικαίωσε. Παρόλα αύτα και χωρίς τον Κώστα Σλούκα, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μία πολύ σημαντική νίκη στη Μπολόνια και έκλεισαν ιδανικά την τέταρτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν και πρώτη για το 2023. Επανήλθε στα συνηθισμένα του στάνταρ ο Σάσα Βεζένκοφ, που είχε για συμπαραστάτες τους Παπανικολάου και ΜακΚίσικ, οι οποίοι έβαλαν και τους 21 πόντους των Πειραιωτών στην τελευταία περίοδο. Συγκινητικός αλλά μόνος για μία ακόμα αγωνιστική ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος μάλιστα στο φινάλε αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές..
ΤΟ ΜΑΤΣ
Εξαιρετικά ξεκίνησε, ως συνήθως, τον αγώνα στη Μπολόνια ο Ολυμπιακός παρά τα άστοχα και ανενόχλητα σουτ του Κάνααν. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν την καλή κυκλοφορία στην επίθεσή τους, είχαν και πάλι έναν απειλητικό Σάσα Βεζένκοφ και με τη συμπλήρωση τριών λεπτών παιχνιδιού ένιωθαν ήδη άνετα (4-10).

Οι Πειραιώτες ήταν αλάνθαστοι για 9 λεπτά, σούταραν καλά από τα 6,75 όμως η επιμονή του Μπάκο και κυρίως η είσοδος του Μίλος Τεόντοσιτς δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Ο Σέρβος γκαρντ με 2/2 τρίποντα και μία σπουδαία τελική πάσα έδωσε τη..μαεστρία του στους Ιταλούς, οι οποίοι αθόρυβα, ισοφάρισαν (22-22).
Ο επιδραστικός και πιεστικός για ένα ακόμα ματς Ουόκαπ χρειάζόταν ανάσες (βγήκε στα 12,5 λεπτά) με τον Λούντζη να μπαίνει ζεστός και έτοιμος να βοηθήσει. Ο Τεόντοσιτς εξακολουθούσε να αποτελεί μία μόνιμη απειλή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου κάπως κόλλησε. Ωστόσο η είσοδος των Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ, η ένταση που έβγαλαν και το απρόβλεπτο στοιχείο που διαθέτουν, κρατούσαν τους Πειραιώτες στο ματς.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πιο υπομονετικός και σε συνδυασμό με την «πεινασμένη» του άμυνα, έδειξε πως είχε τα ψυχικά αποθέματα για να πάρει αυτό το ματς ειδικών συνθηκών. 

Ο Βεζένκοφ ήταν «ζεστός» και έχοντας τη συμπαράσταση του αρχηγού, Κώστα Παπανικολάου και του Τόμας Ουόκαπ που έκανε ένα τρομακτικό κάρφωμα ανάμεσα σε δύο ψηλότερους αντιπάλους του, έφεραν τον Ολυμπιακό στο 43-53 με ένα σερί 11-0.

Οι Πειραιώτες ένιωθαν άνετα με τα μακρινό τους σουτ έστω και αν δεν είχαν το καλύτερο ποσοστό της σεζόν (31.3%) και συνέχιζαν να στηρίζονται σε αυτό, το οποίο και τους έδινε διψήφια διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου (53-63).

Ο Σκαριόλο είχε επιλέξει να ζήσει ή να πεθάνει δίνοντας το μακρινό σουτ στην ελληνική ομάδα και αυτό του βγήκε σε καλό στο πρώτο εξάλεπτο της τελευταίου και κρίσιμου δεκαλέπτου. Ο Κάνααν δεν μπορούσε με τίποτα να συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι, η Βίρτους έβαλε στο παιχνίδι της και άλλους παράγοντες Χ εκτός του Μίλος (Πατζόλα, Μίκι) και 4:35 πριν το φινάλε πέρασε μπροστά μετά από μεγάλο διάστημα, με το τρίποντο του Τεόντοσιτς.

Ο Ολυμπιακός όμως έχει προσωπικότητες. Και εκεί που έμοιαζε πως μπλόκαρε επιθετικά, είχε τα έμμεσα τρίποντα των ΜακΚίσικ και Βεζένκοφ να του δίνουν το... φιλί της ζωής (75-77, 2:30').

Η αρμάδα του Σκαριόλο έχασε δύο φορές την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα με χαμένα σουτ τριών πόντων από τον Μίλος και τον Οτζελέγε, δεν έπραξε το ίδιο όμως και ο Παπανικολάου, ο οποίος με «κρύο αίμα» έδωσε... μαξιλαράκι ασφαλείας (75-80, 1:25'' για το τέλος).

Το καρφωμα του Μπάκο (77-80) διαδέχθηκε η μία βολή, απο τεχνική ποινή, του Βεζένκφοφ και άλλη μία από τον αρχηγό που είχε κερδίσει το φάουλ από τον Οτζελέγε σε μια διεκδίκηση στον αέρα που έκανε έξαλλο τον Σκαριόλο. (77-82).

Ο Μίλος με την επαναφορά, «μανούλα» που είναι, εκμαίευσε φάουλ για τρεις βολές από τον Ουόκαπ και μείωσε στο καλάθι (80-82, 45''). Στην πιο κρίσιμη επίθεση του παιχνιδιού όμως, ο Σακίλ ΜακΚίσικ ο οπιός έβαλε 11 πόντους στην τελευταία περίοδο, πέτυχε το δίποντο με ατομική ενέργεια και έδωσε... αέρα τεσσάρων πόντων (80-84).

Η Βίρτους αστόχησε για τρεις, οι διαιτητές στη διεκδίκηση έδωσαν τη μπάλα στον Ολυμπιακό, γεγονός που έκανε έξαλλο τον Τεόντοσιτς, ο οποίος κλώτσησε τη μπάλα και έτσι αποβλήθηκε. Τελικώς με τη χρήση του instant replay η κατοχή πήγε σε ιταλικά χέρια, μετά τη βολή του Σάσα για την τεχνική ποινή. 

Ο Οτζελέγε έβαλε καλάθι και φάουλ (83-85), ο Λαρεντζάκης αστόχησε στις βολές με 10,9'' να απομένουν, όμως Λουντμπεργκ και Μίκι δεν βρήκαν στόχο στο φινάλε και έτσι ο Ολυμπιακός έφυγε από την Ιταλία με ένα σπουδαίο διπλό.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 38-42, 53-63, 83-85

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ: 

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports,gr 


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0