Basket Talk

Παναθηναϊκός: Ιστορικά ρεκόρ στα επιθετικά ριμπάουντ αλλά και πρώτη φορά 6 σερί ευρωπαϊκές ήττες

Παναθηναϊκός: Ιστορικά ρεκόρ στα επιθετικά ριμπάουντ αλλά και πρώτη φορά 6 σερί ευρωπαϊκές ήττες

Το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ επιθετικών ριμπάουντ στην ιστορία της Ευρωλίγκα και καλύτερο της δικής του ιστορίας κατέγραψε ο Παναθηναϊκός, ο Πονίτκα έσπασε ένα ρεκόρ 15 χρόνων από παίκτη των «πράσινων» αλλά η σερί ευρωπαϊκή ήττα για πρώτη φορά στα 62 χρόνια του συλλόγου στα Κύπελλα Ευρώπης «χτυπάει» πιο άσχημα.

Στράφι πήρε το ιστορικό ρεκόρ των 26 ριμπάουντ (23 ατομικά και 3 ομαδικά) του Παναθηναϊκού απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι «διέλυσαν» το προηγούμενο ρεκόρ τους που ήταν 21 επιθετικά δύο συνεχόμενες αγωνιστικές στις 15 και 21 Ιανουαρίου 2021 απέναντι σε Χίμκι και Φενέρμπαχτσε αντίστοιχα αλλά παρόλα αυτά δεν πανηγύρισαν τη νίκη.

Παράλληλα η επίδοση των 26 επιθετικών ριμπάουντ είναι η καλύτερη στην ιστορία της διοργάνωσης πίσω από τα 30 επιθετικά που είχε πάρει η ΤΣΣΚΑ στις 30 Δεκεμβρίου 2020 εναντίον της Αρμάνι Μιλάνο.

Παράλληλα, ο Ματέουσζ Πονίτκα με τα 10 επιθετικά ριμπάουντ που πήρε ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης (καλύτερη παραμένουν τα 16 του Νικόλα Μιλουτίνοβ με την ΤΣΣΚΑ εναντίον της Αρμάνι Μιλάνο στις 30/12/2020) και έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ παίκτη του Παναθηναϊκού που ήταν 9 από τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς.

Ο Σέρβος είχε καταγράψει αυτό το ρεκόρ στις 21 Φεβρουαρίου 2007 εναντίον της Μπαρτσελόνα για το Top-16 της διοργάνωσης.

Πάντως, παρά τα δύο ρεκόρ στα επιθετικά ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός έκανε ένα μεγάλο αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του στα Κύπελλα Ευρώπης αφού γνώρισε την συνεχόμενη ήττα του κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ την ίδια σεζόν από το 1961-62 όταν πρωτόπαιξαν στην Ευρώπη.

Προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ οι 5 σερί ήττες που καταγράφηκαν δύο φορές (την ίδια σεζόν) το 1981-82 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και μία την περσινή σεζόν (2021-22).

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0