Basket Talk

Tο άγνωστο και... ιστορικό ρεκόρ του Giannis κόντρα στο Τορόντο που πέρασε απαρατήρητο! (video)

Tο άγνωστο και... ιστορικό ρεκόρ του Giannis κόντρα στο Τορόντο που πέρασε απαρατήρητο! (video)

Ιστορική από πολλές απόψεις ήταν η βραδιά του Giannis στο Τορόντο αφού εκτός από το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος Έλληνας σε συμμετοχές στο NBA, υπέπεσε και σε 12 λάθη. Αριθμός που… τοποθετεί το όνομά του στην 3η θέση της εν λόγω λίστας, σε ένα παιχνίδι από τη σεζόν 1982-83 και μετά.

Σχετικά Άρθρα

«Όποιος δεν έκανε ποτέ λάθος, δεν έχει δοκιμάσει και ποτέ του κάτι καινούργιο», έλεγε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και δεν είναι λίγοι εκείνου που ταυτίζονται μαζί του. Άλλωστε τα λάθη είναι ανθρώπινα και στον επαγγελματικό και όχι μόνο αθλητισμό, το αποτέλεσμα καθορίζεται από αυτά. Κάτι τέτοιο παραλίγο να συμβεί και στη «Scotiabank Arena» το βράδυ της Τετάρτης (4/1) και τον αγώνα ανάμεσα στους Τορόντο Ράπτορς και τους Μιλγουόκι Μπακς.

Σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα, τα «ελάφια» ήταν εκείνα που στο τέλος… χαμογέλασαν και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα, έστω κι’ αν έκαναν τα εύκολα δύσκολα και χρειάστηκαν το εξτρά πεντάλεπτο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόσθεσε άλλο ένα triple-double στο παλμαρέ του και έδωσε συνέχεια στις εντυπωσιακές και γεμάτες εμφανίσεις του, ωστόσο για να λέμε του «στραβού το δίκιο», λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίος.

Οι Μπακς είχαν «αγκαλιάσει» τη νίκη στον Καναδά προηγούμενοι με 90-69, σχεδόν 4 λεπτά πριν ακουστεί η… χοντρή κυρία και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρναν μία ευκολότερη του αναμενομένου νίκη. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και «τρέχοντας» ένα ασύλληπτο 28-7 (13-2 στο τελευταίο λεπτό), έστειλαν το ματς στην παράταση. Η επική ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε, ο Άλεν πέτυχε το τρίποντο-νίκης στα 11’’ πριν το φινάλε της παράτασης (από ψύχραιμη ασίστ του Αντετοκούνμπο) και η… τάξη αποκαταστάθηκε.

Η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα λένε και οι Ράπτορς το έκαναν πράξη. Η πιεστική-επιθετική τους άμυνα ανάγκασε την αρμάδα του Μάικ Μπούντενχολζερ σε 25 λάθη. Από αυτά, τα 12 έχουν καταχωρηθεί στην στατιστική του Έλληνα σούπερ σταρ. Λογικό ως ένα βαθμό από τη στιγμή που κάθε επίθεση σχεδόν των «ελαφιών» περνάει από τα χέρια του, όμως και το διψήφιο νούμερο, είναι μεγάλο.
psarrr_1.png

Σε μία ιστορική λοιπόν βραδιά για τον ίδιο, όπου ξεπέρασε τον Κώστα Κουφό στην κορυφή της λίστας των Ελλήνων με τις περισσότερες συμμετοχές στο «μαγικό» κόσμο του NBA (687), ο Giannis έγινε και ο τρίτος στην ιστορία της λίγκας με τα περισσότερα λάθη σε έναν αγώνα από το 1982-83 και μετά. Στην όχι και τόσο τιμητική κορυφή αυτής, βρίσκεται ο πρώην προπονητής του και μεγάλος «βιρτουόζος» του αθλήματος, Τζέισον Κιντ με 14 σε ένα ματς του Νοεμβρίου του 2000 με τη φανέλα των Σανς και στη δεύτερη θέση ο πεντάκις All-Star Κρις Μάλιν, όταν στην… ανατολή της σπουδαίας καριέρας του με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς υπέπεσε σε 13. Ακόμα και οι κορυφαίοι λοιπόν έχουν και τις, πέραν του συνηθισμένου, απρόσεκτες βραδιές τους.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0