Basket Talk

Ερτζελία - Περιστέρι 87-90: «Επιβίωσε» με Ντένμον και Φρανσίσκο, ετοιμάζεται για Ντιζόν... (video)

Ερτζελία - Περιστέρι 87-90: «Επιβίωσε» με Ντένμον και Φρανσίσκο, ετοιμάζεται για Ντιζόν... (video)
Σε ένα ματς «do or die», το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη κατάφερε να πάρει μια τεράστια νίκη επί της Ερτζελία στο Ισραήλ (87-90) και μαζί το εισιτήριο για το Play-In τουρνουά του Basketball Champions League. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ντιζόν με μειονέκτημα έδρας, με... φόντο τους «16» της διοργάνωσης. 
Σχετικά Άρθρα
Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη πήρε αυτό που ήθελε, καθώς σε ένα ματς-τελικό επικράτησε με 90-87 της Ερτζελία στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Basketball Champions League. Σε συνδυασμό με την νίκη της Ρίτας επί της Τενερίφης, το Περιστέρι τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου του με ρεκόρ 3-3. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι, με αντίπαλο την Ντιζόν (με μειονέκτημα έδρας σε σειρά best of three) του Νέναντ Μάρκοβιτς, στο Play-In τουρνουά.

Κορυφαίοι για τους Περιστεριώτες οι Μάρκους Ντένμον (25 πόντοι, 3 ασίστ) και ο κομβικός Φρανσίσκο με 21 πόντους, 7 ασίστ και πολλά κρίσιμα καλάθια στο τέλος! Για την Ερτζελία τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μορίς Κεμπ, που τελείωσε τον αγώνα με 32 πόντους και 9 ριμπάουντ!

Το ματς 

Το Περιστέρι ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και με τον Ντένμον να είναι εκπληκτικός (19 πόντους στο ημίχρονο) κατάφερε να τρέξει σερί 7-0 για να ξεφύγει με +8 (9-17 στο 8'). Σε εκείνο το σημείο όμως οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και με μπροστάρη τον Μορίς Κεμπ απάντησαν με το... ίδιο νόμισμα, τρέχοντας δικό τους σερί 13-0 μέχρι τοις αρχές του 2ου δεκαλέπτου (22-17 στο 11'). 

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη όμως, βρίσκοντας λύσεις κυρίως από την επίθεση (31 πόντους στο 2ο δεκάλεπτο), από τους Ντένμον, Φρανσίσκο, Αγραβάνη και Μπιλάν, κατάφερε να ξαναπάρει το προβάδισμα (35-37 στο 17') και να το διατηρήσει μέχρι την ανάπαυλα. Μάλιστα οι Περιστεριώτες έτρεξαν νέο σερί (10-0), μετατρέποντας το 45-45 του 20', σε 45-55 στο ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου. Το σκηνικό της 1ης περιόδου όμως επαναλήφθηκε, με την Ερτζελία να απαντάει ξανά με δικό της σερί 9-0 και να μειώνει στον πόντο (54-55)! 
Το μας πλέον πήγαινε πόντο-πόντο, με τους δύο μονομάχους να μπαίνουν στην τελική ευθεία σε απόλυτη ισορροπία και όλα να κρίνονται στα τελευταία λεπτά. Ο Αγραβάνης με τρίποντο ισοφάρισε στους 70 πόντους (31'), την προσπάθεια των Ισραηλινών να... ακουμπήσουν τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» και ο Περσίδης με νέο τρίποντο έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ (73-75 στο 34').

Στη συνέχεια το άγχος έδειξε να έχει καταβάλλει τους παίκτες των δύο ομάδων που δυσκολεύονταν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι, όμως το Περιστέρι με ένα μικρό σερί 5-0 με δίποντο του Ντένμον και «μεγάλο» τρίποντο του Φρανσίσκο ξέφυγε με +8 (74-82, 2'37'' πριν το τέλος). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν και να ξαναμπούν στο ματς, όμως η ομάδα του Σπανούλη είχε την ψυχραιμία να βάλει τις βολές και να κρατήσει μέχρι το φινάλε το προβάδισμα που ισοδυναμεί με πρόκριση στο Play-In του Basketball Champions League

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 45-48, 68-67, 87-90

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Έκτορας Σταυρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0