Basket Talk

Ταβάρες: Σκαρφάλωσε στο... πάνθεον των μπλοκέρ της Euroleague! (video)

Ταβάρες: Σκαρφάλωσε στο... πάνθεον των μπλοκέρ της Euroleague! (video)
Στην κορυφή της λίστας με τους παίκτες που έχουν σταματήσει τις περισσότερες φορές αντιπάλους τους στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague βρίσκεται ο Έντι Ταβάρες από το βράδυ της Πέμπτης (15/12).
Με τη συχνότητα που έλεγε «στοπ» στους αντιπάλους του ήταν θέμα χρόνου πως θα το κατάφερνε όμως από το βράδυ της Πέμπτης (15/12), είναι γεγονός ο Έντι Ταβάρες, ξεπέρασε τον Μπράιντ Ντάνστον στη λίστα με τα περισσότερα μπλοκ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής (321).
Μπορεί τα πράγματα να μην εξελίχθηκαν ιδανικά για τη «Βασίλισσα» στο Κάουνας και μετά την... Οδύσσεια της «διαβολοβδομάδας» αυτής να επιστρέφει στη βάση της με απολογισμό 1-1, ωστόσο ο «πύργος» από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει λόγους να υπηρηφανεύεται για τα ατομικά επιτεύγματά του.

Ο «δεινόσαυρος» των Μαδριλένων που βλέπει τον κόσμο από τα 220 εκατοστά μέτρησε 10 τάπες (!) σε αυτές τς δύο αγωνιστικές της Euroleague και έτσι στην 176η του συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έγινε ο κορυφαίος μπλοκέρ στην σύγχρονη ιστορία του θεσμού.

Ο 30χρονος, μετά από μόλις 5μιση χρόνια στη Μαδρίτη χρειαζόταν μόλις ένα «κόψιμο» στο Κάουνας κόντρα στη Ζάλγκιρις για να προσπεράσει τον Μπράιντ Ντάνστον και το βρήκε, σταματώντας τον Μπιρούτις. Φυσικά δεν έμεινε μόνο σ' αυτό, αρχίζοντας σιγά-σιγά να χτίζει και διαφορά από τους διώκτες του.
Φέτος μόνο, ο ασυναγώνιστος Έντι Ταβάρες έχει καταγράψει 33 τάπες σε 13 παιχνίδια και αν συνεχίσει έτσι, έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει κατά πολύ.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0