Basket Talk

Βαλένθια - Παναθηναϊκός 94-91 (παρ.): Άγγιξε το διπλό αλλά έμεινε από... καύσιμα (και καθοριστικά ριμπάουντ)!

Βαλένθια - Παναθηναϊκός 94-91 (παρ.): Άγγιξε το διπλό αλλά έμεινε από... καύσιμα (και καθοριστικά ριμπάουντ)!
Το νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού σταμάτησε στη Βαλένθια με τους «πράσινους» να πληρώνουν το κακό τους διάστημα στην αρχή της τρίτης περιόδου, την... αφλογιστία του Μπέικον μέχρι την ανάπαυλα (άποντος), την κούραση και το χαμένο ριμπάουντ του στο τέλος της παράτασης.
Σερί ήταν και πάει για τον Παναθηναϊκό με την Ισπανία να επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά πως αποτελεί «γκρίζα ζώνη» για τους πράσινους των τελευταίων ετών, παρόλο που δεν απείχε πολύ από το αντίθετο. Κάποιες κακές αμυντικές αντιδράσεις ωστόσο στην άμυνα στην παράταση και η έλλειψη φρέσκου... μυαλού στην επίθεση του στέρησαν αυτό που έδιεξε στο παρκέ ότι μπορούσε να πάρει. Έτσι, ο Παναθηναϊκός έπειτα από 4 συνεχόμενες ήττες, επέστρεψε στα ανεπιτυχή αποτελέσματα και μεταφέρεται στη Βαρκελώνη (16/12) με στόχο ότι δεν πήρε σήμερα.
Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι...ζεστές έξω από τη γραμμή των 6,75, φανερώνοντας την επιθυμία τους να μην αναλβθούν και τόσο σε αμυντικές τακτικές. Ο Παναθηναϊκός πήρε επιθετικές βοήθειες νωρίς νωρίς από ασυνήθηστους παράγοντες (π.χ Παναγιώτης Καλαιτζάκης) και με τρίποντο του ασυγκράτητου Πάρις Λι, έφτασε γρήγορα στο +8 (10-18) και το +10 (15-25). Τρεις βολές του Χάρπερ μείωσαν κάπως τη διαφορά (20-26) και πρακτικά σήμαναν την αγωνιστική άνοδο των Ισπανών.

Το «τρυφύλλι» δεν είχε επισκεφθεί την Ισπανία για να ηττηθεί και αυτό φαινόταν. Ωστόσο χωρίς τους πόντους του Μπέικον (τα είχε σπάσει μένοντας άποντος στο πρώτο ημίχρονο) τα πράγματα μόνο εύκολα δεν ήταν. Την επιθετική δυστοκία του Παναθηναϊκού εκμεταλεύτηκε η Βαλένθια, η οποία προσπέρασε με έξι, χάρη στο τρίποντο του Πρέπελιτς (44-38). Ο Ουίλιαμς κρατούσε όρθιους τους «πράσινους» αλλά χρειαζόταν συμπαράσταση.
Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, οι παίκτες του Ράντονιτς έπαθαν μπλακ-αουτ χωρίς καλά καλά να το καταλάβουν, υπέστησαν ένα σερί 12-0, και έπρεπε μετά να ανέβουν ένα ολόκληρο... βουνό (59-45). Και πρότι οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος τους, τα κατάφεραν. Αργά και μεθοδικά. Ο Μπέικον μπήκε στο «χορό» του σκοραρίσματος, ο Πονίτκα βοήθησε και οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση.
Ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό από την άμυνά του και τρέχοντας ένα 7-0 με τους Ουόλτερς και Ουίλιαμς ισοφάρισαν με 7΄' να απομένουν σε 70 όλα. Η αφύπνιση του Μπέικον ήταν αρκετή για να καλύψει κάποια κενά μικροδιαστήματα (76-70) και να στείλει το ματς στην παράταση (84-84) με δίκό του καλάθι ισοφάρισης. Βέβαια, θα μπορούσε να γίνει ο απόλυτος ήρωας αν ευστοχούσε στο τελευταίο σουτ όμως αντί να προσπαθήσει να πλησιάσει προς το καλάθι, δοκίμασε από τα 8 μέτρα να χαρίσει τη νίκη στους φιλοξενούμενους και η μπάλα κατέληξε στη στεφάνη.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, το ματς ήταν «μια σου και μία μου». Πότε ο ένας πότε ο άλλος έπαιρνε το προβάδισμα με τους Μπέικον και Ουίλιαμς να παίρνουν την ευθύνη. Ωστόσο όλες τους οι τελευταίες προσπάθειες βρήκαν σίδερο. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ριβέρο πήρ ένα κρίσιμο ριμπάουντ στα 27'' και έδωσε «αέρα» 3 πόντων. Ο Ουόλτερς πήγε για το μακρινό λαι απ αλλα αστόχησε με τον Ουίλιαμς να έχει την ευκαιρία να στείλει το ματς σε δεύτερη παράταση δύο φορές. Χωρίς καθαρό μυαλό όμως και με την πίεση του χρόνου όσο και των αντιπάλων, δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει στο 94-94

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 44-41, 70-63, 84-84, 94-91 (παρ.)

Το στατιστικό του αγώνα εδω:

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0