Basket Talk

Euroleague Fantasy Injury Report Round 13: Αυξήθηκαν τα προβλήματα σε Μιλάνο και Φενέρ – Τρία ερωτηματικά στον Ολυμπιακό!

Euroleague Fantasy Injury Report Round 13: Αυξήθηκαν τα προβλήματα σε Μιλάνο και Φενέρ – Τρία ερωτηματικά στον Ολυμπιακό!

Η τρίτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν κάνει τζάμπολ σε λίγες ώρες και οι προπονητές καταστρώνουν τα πλάνα τους με όσους… ετοιμοπόλεμους έχουν. Μετ’ εμποδίων η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει της Φενέρ των σημαντικών απουσιών. Δυσκόλεψαν τα πράγματα περισσότερο σε Μιλάνο και Κάουνας.

Ευρωλίγκα πράξη 13η και η «διαβολοβδομάδα» του Δεκέμβρη είναι προ των πυλών. Έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο που οι 18 προπονητές προσπάθησαν να δώσουν… ανάσες σε όσους έχουν τραβήξει «κουπί», το ενδιαφέρον επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τη λίστα των απουσιών να έχει και πάλι την τιμητική της.

Στα του οίκου μας, ο Ολυμπιακός λίγες μέρες μετά τη βραδιά που τερμάτισε όλα τα κοντέρ κόντρα στην Βίρτους, υποδέχεται την πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε στο φαληρικό γήπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να μειώσουν την… ψαλίδα από την κορυφή και αν και φαινόταν δύσκολο, εν τέλει θα το κάνουν με Ουόκαπ και ΜακΚίσικ. Ο «πολυμήχανος» πλέι-μέικερ των Πειραιωτών αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση κόντρα στον ΠΑΟΚ και δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο όπως και ο «ShaqAttack», απέχοντας μεταξύ άλλων από την προπόνηση της Δευτέρας. Όμως εν τέλει βρίσκονται στη 12αδα του Γιώργο Μπαρτζώκα. Αμφίβολος είναι και ο Ταρίκ Μπλακ μετά το διάστρεμμα της Παρασκευής κόντρα απέναντι στους Ιταλούς.

Ούτε η αρμάδα του Δημήτρη Ιτούδη βέβαια βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα με τον Έλληνα τεχνικό να μην μπορεί να υπολογίζει στον κομβικότατο Τζόναθαν Μότλει εκτός των ήδη γνωστών περιπτώσεων (Ουίλμπεκιν, Μπιέλιτσα). Αντίθετα, πιθανή είναι η επιστροφή του Ντεσόν Πιερ.

Όσον αφορά την έτερη ελληνική ομάδα, ο Παναθηναικός καλείται να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί του, επί ισπανικού εδάφους αυτή τη φορά, χωρίς τον Μάριους Γκριγκόνις και πάλι. Ως προς την πρώτη αντίπαλό του, η Βαλένθια μάλλον πρέπει να αισθάνεται καλύτερα μιας και είδε τον Κρις Τζοόουνς να φωνάζει «παρών».

Ως προς τους υπόλοιπους, ακόμα πιο… σκούρα γίνονται τα πράγματα στο Μιλάνο. Σαν να μην έφτανε η κάκιστη αγωνιστική εικόνα της Αρμάνι και οι συνεχείς ήττες της, ήρθαν να προστεθούν και οι πιθανές απουσίες των Μέλι και Χάινς για να «δέσει το γλυκό». Αρκετές οι απουσίες στη Ζαλγκίρις ενώ στη Μακάμπι, εκτός του Πόιθρες πρέπει να μάθουν να ζουν για τον επόμενο μήνα περίπου και χωρίς τον Ουέιντ Μπολντγουιν, ο οποίος τραυμάτισε τον οπίσθιο μηριαίο του. Στο «στρατόπεδο» της Μονακό, ο Τζόρνταν Λόιντ που αποχώρησε από το παρκέ του Wizink Center με φορείο, έσπασε τη μύτη του, υποβλήθηκε σε επέμβαση και δε υπολογίζεται μέχρι νεοτέρας.

Στα θετικά, κάπως αποσυμφορήθηκε το απουσιολόγιο τόσο της  Μπάγερν όσο και της Ρεάλ ενώ δεν αποκλείεται ο Σέιν Λάρκιν να κάνει αυτή τη βδομάδα το ντεμπούτο του στη φετινή Euroleague. Τέλος εδώ και λίγες ημέρες ο Τόρνικε Σενγκέλια βρίσκεται στη διάθεση του Σέρτζιο Σκαριόλο.

 

Αναλυτικά το Injury Report της 13ης αγωνιστικής της EuroLeague:

Άλμπα Βερολίνου: Μάρκους Έρικσον, Κριστ Κουμάντζε (αμφίβολος), Γκαμπριέλε Προσίντα (αμφίβολος)

Ανατολού Εφές: Ντόγκους Μπαλμπάι, Σειν Λάρκιν (αμφίβολος)

Αρμάνι Μιλάνο: Σέιβον Σιλντς, Λουίτζι Ντατόμε, Κέβιν Πάνγκος, Νίκολο Μέλι (αμφίβολος), Κάιλ Χάινς (αμφίβολος)

Βαλένθια: Μάρτιν Χέρμανσον, Μίλαν Χιμένεθ, Σαμ Βαν Ρόσομ

Βιλερμπάν: Τζόφρι Λοβέρν

Βίρτους Μπολόνια: Αουντού Αμπάς, Λέο Μενάλο

Ερυθρός Αστέρας: Νίκολα Ιβάνοβιτς

Ζαλγκίρις Κάουνας: Λούκας Λεκαβίτσιους, Ίγκνας Μπραζντέικις, Μάντας Καλνιέτις, Λιουταούρας Λελεβίτσιους, Τόμας Ντίμσα (αμφίβολος), Καρόλις Λουκοσιούνας (αμφίβολος)

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Πόιθρες, Ουέιντ Μπολντγουιν

Μονακό: Τζόρνταν Λόιντ

Μπάγερν Μονάχου: Ζαν Μαρκ Σίσκο, Τζέισον Τζορτζ (αμφίβολος), Όγκουστιν Ρούμπιτ, Βλάντιμιρ Λούτσιτς

Μπαρτσελόνα: Σέρχι Μαρτίνεθ, Άλεξ Αμπρίνες, Κόρι Χίγκινς, Όσκαρ Ντα Σίλβα, Σανλί (αμφίβολος)

Μπασκόνια: -

Ολυμπιακός: Ουόκαπ (αμφίβολος), Σακίλ ΜακΚίσικ (αμφίβολος), Ταρίκ Μπλακ (αμφίβολος)

Παναθηναϊκός: Μάριους Γκριγκόνις

Παρτιζάν: Κοπρίβιτσα

Ρεάλ Μαδρίτης: Άντονι Ράντολφ, Ρούντι Φερνάντεθ, Κάρλος Αλοθέν, Άνταμ Χάνγκα, Γκάμπριελ Ντεκ

Φενέρμπαχτσε: Νεμάνια Μπιέλιτσα, Σκότι Γουίλμπεκιν, Τζόναθαν Μότλει, Ταρίκ Μπιμπέροβιτς, Ντεσόν Πιερ (αμφίβολος)

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0