Basket Talk

Ανδρέας Ζαγκλής: «Καμία πρόοδος στις επαφές με την Ευρωλίγκα, είμαι απογοητευμένος»

Ανδρέας Ζαγκλής: «Καμία πρόοδος στις επαφές με την Ευρωλίγκα, είμαι απογοητευμένος»
Μπορεί να πολυδιαφημίστηκε τις προηγούμενες μέρες η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή με τον νέο Γενικό Διευθυντή της Ευρωλίγκα, Ντέγιαν Μποντιρόγκα όμως σύμφωνα με τον Έλληνα παράγοντα ουσιαστικό αποτέλεσμα από τη συνάντηση δεν υπήρχε και κατ’ επέκταση ούτε πρόοδος στις συζητήσεις για αλλαγές.
«Λυπάμαι που το λέω αλλά δε υπήρξε καμία πρόοδος στις επαφές», παρατήρησε ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και πρόσθεσε: «Η FIBA ήταν και παραμένει ανοιχτή στον διάλογο και έτοιμη όμως φαίνεται ότι παλεύουμε μόνοι μας σε όλο αυτό», είπε αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς υπόνοιες για τη στάση της Ευρωλίγκα που δεν βοηθάει κατά την άποψή του στην πρόοδο των επαφών μιλώντας προς δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο σε διαδικτυακή απολογιστική συνέντευξη Τύπου για το 2022.

«Έχουμε στείλει επιστολές. Έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις. Έχουμε βάλει στην κουβέντα και το ΝΒΑ. Αλλάξαμε τις ημερομηνίες στα παράθυρα του Νοεμβρίου μόλις δύο μήνες πριν γίνουν κάτι που ήταν πάρα πολύ δύσκολο για να βοηθήσουμε στην εύρεση λύσης όμως η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα δεν επιτρέπει να σημειωθούν βήματα προόδου», είπε ο κ.Ζαγκλής προσθέτοντας πως «δεν ξέρω πραγματικά αν από πλευράς Ευρωλίγκα υπάρχει πρόθεση να επέλθει συμφωνία και το λέω αυτό γιατί μέσα στην Ευρωλίγκα υπάρχει πλειοψηφία, υπάρχει όμως και μειοψηφία που επηρεάζει τις αποφάσεις» και κατέληξε λέγοντας πως «δεν είμαι χαρούμενος από όλο αυτό αλλά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε», είπε ο κ.Ζαγκλής.

Στο θέμα των διαιτητών της Ευρωλίγκα και του αποκλεισμού του από τις διοργανώσεις της FIBA υποστήριξε πως «δεν συμμετέχουν στις διεργασίες και στα σεμινάρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και για αυτό δεν περιλαμβάνονται στις λίστες για τις διεθνείς διοργανώσεις» ενώ όταν ρωτήθηκε για το ποια λύση προτείνει προς την Ευρωλίγκα για να μην συμπέσουν οι αγώνες των παραθύρων των Εθνικών ομάδων με της διοργάνωσης της ECA απάντησε πως «είναι απλό, ζητάμε οι αγώνες για εκείνη την εβδομάδα αντί για Πέμπτη και Παρασκευή να γίνουν Τρίτη και Τετάρτη», ενώ πρόσθεσε με νόημα πως «δεν έχει να κάνει με άρνηση του Μποντίρογκα αλλά τη συνολική στάση των ομάδων-μετόχων της ECA γιατί αυτές αποφασίζουν για τη στάση της διοργάνωσης πάνω στο θέμα αυτό».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0