Basket Talk

ΑΕΚ – Ρέτζιο Εμίλια 68-59: Το «γύρισε» στο τέλος και με νίκη απέναντι στην Καρσίγιακα προκρίνεται! (video)

ΑΕΚ – Ρέτζιο Εμίλια 68-59: Το «γύρισε» στο τέλος και με νίκη απέναντι στην Καρσίγιακα προκρίνεται! (video)

Σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων, η ΑΕΚ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, κερδίζοντας την Ρέτζιο Εμίλια με 68-59. Η... μισή δουλειά έγινε και πλέον υποδέχεται στο Κλειστό των Λιοσίων την Καρσίγιακα, σε ένα ματς… do or die!

Η αγωνιστική εικόνα της «Βασίλισσας», η νίκη αυτή καθαυτή και ο τρόπος που αυτή ήρθε, αποτελούν μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο με αυτά που προηγήθηκαν και το σκηνικό... μάχης που εξελίχθηκε στο Κλειστό των Λιοσίων πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα, επισκιάζεται. 

Το παιχνίδι στην αρχή ήταν ισορροπημένο με την Ένωση να είναι αρκετά άστοχη (1/6 τρίποντα στην πρώτη περίοδο) και πολύ βιαστική (6 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο. Για τους φιλοξενούμενους ο Χόπκινς ο οποίος στη διοργάνωση έχει 9 πόντους ανά αγώνα πλήγωσε την ΑΕΚ, καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο είχε βάλει ήδη 10!

Το… σκηνικό άλλαξε με την είσοδο του Πετρόπουλου στο 6’47’’ της 2ης περιόδου. Η είσοδος του Έλληνα γκαρντ «έσφιξε» την άμυνα των «κιτρινόμαυρων» και με αυτόν τον τρόπο μείωσε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (27-36) στο 1’12’’. Στην τελευταία επίθεση του ημιχρόνου, ο Μάντσεν έκοψε εντυπωσιακά τον Χόπκινς και γράφτηκε το 29-39.

Η αστοχία των παικτών του Ηλία Καντζούρη συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως οι «κιτρινόμαυροι» με τρομερές άμυνες και καθαρό μυαλό στην επίθεση έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τους Ιταλούς και μείωσαν στους 3 με ένα εντυπωσιακό σερί 6-0. Τα τρίποντα βέβαια παρέμειναν το μελανό σημείο του αγώνα για την ΑΕΚ καθώς στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου είχε 2 στα 19!

Η 4η περίοδος ήταν καθοριστική για την έκβαση του αγώνα με την ΑΕΚ να είναι συγκλονιστική. 2’39’’ πριν το φινάλε του αγώνα η ΑΕΚ κατάφερε να τρέξει 19-3 σερί μέχρι 2’39’’ πριν το φινάλε, με απίθανες άμυνες, πολλά κλεψίματα και υπομονή στο παιχνίδι της. Με τη συγκλονιστική προσπάθεια στο αμυντικό κομμάτι και με τα καλάθια των Μίτσελ και Παπαδάκη, η ΑΕΚ πέρασε μπροστά στο σκορ με 56-50 και και από εκεί είχε εύκολο έργο, καθώς οι Ιταλοί έχασαν την ψυχραιμία τους και προέβησαν σε κακές αποφάσεις επιθετικά, με το τελικό σκορ του αγώνα να είναι 68-59.

Η ΑΕΚ, με πρώτους σκόρερ τον Μίτσελ (16 π.) και τον Γουίλιαμς (15π.) και MVP τον Παπαδάκη και τις… ηρωικές του άμυνες υποδέχεται την Καρσίγιακα (21/12) στο Κλειστό των Λιοσίων σε ματς που εάν κερδίσει προκρίνεται στην επόμενη φάση του BCL και αν χάσει αποκλείεται.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 16-19, 18-11, 21-9.

Τα στατιστικά του αγωνα ΕΔΩ:

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0