Basket Talk

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 68-66: Ένατη σερί νίκη και «κλείδωμα» του πλεονεκτήματος στα πλέι-οφ (video)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 68-66: Ένατη σερί νίκη και «κλείδωμα» του πλεονεκτήματος στα πλέι-οφ (video)
Μπορεί να μην ήταν τόσο εύκολη όσο στις περισσότερες από τις 8 νίκες που προηγήθηκαν όμως η παράδοση που έχει χτίσει εδώ και πάνω από 365 μέρες ο Ολυμπιακός συνεχίστηκε. Νίκησε τον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό για 9η συνεχόμενη φορά και ουσιαστικά «καπάρωσε» το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι-οφ.
Ναι μεν οι πράσινοι ήταν πιο ανταγωνιστικοί και έβαλαν δύσκολα για μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης όμως η προσωπικότητα του Σλούκα στα τελευταία κρίσιμα λεπτά με ένα τρίποντο και μία καθοριστική ασίστ και η απόλυτη, κατά κράτος για μία ακόμη φορά κυριαρχία του Μουστάφα Φαλ απέναντι στον Παπαγιάννη και τους ψηλούς του Παναθηναϊκού καθόρισαν τον νικητή.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε στο ξεκίνημα τα 2 γρήγορα φάουλ του Γκουντάιτις και τις βιαστικές επιλογές σε καταστάσεις ένας εναντίον εντός του Παναθηναϊκού και έχτισε έαν καλό προβάδισμα (17-10, 21-12 και 24-14) με κρυφό χαρτί τον Κάνααν και τους 8 πόντους του και τους Βεζένκοφ και Φαλ να βάζουν άλλους τόσους απέναντι σε έναν μονοδιάστατο (βλέπε Μπέικον) Παναθηναϊκό.

Οι πράσινοι στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου χτύπησαν στο τρανζίσιον την χαλαρότητα του Ολυμπιακού στην επίθεση και τις αργές επιστροφές στην άμυνα και αφού προσπέρασαν 27-26 με επιμέρους 13-2 σε 3 λεπτά ξέφυγα ακόμη και με 7 (36-29 στο 17’22’’) με τρίποτο του Λι. Όμως ο Βεζέκοφ και ο Φαλ με προσωπικές ενέργειες μείωσαν σε 35-38 με τον Παναθηναϊκό να κλείνει το 20λεπτο έχοντας τον Μπέικον να έχει πάρει 13 από τα 30 σουτ της ομάδας του (το 1/3 δηλαδή) και τον Ουίλιαμς ουσιαστικά εκτός κάδρου.

 
Ο Ολυμπιακός στην 3η περίοδο αρχικά με τον Βεζένκοφ και στη συνέχεια με τον πανταχού παρόντα Ουόκαπ που έβγαλε μάτια σε άμυνα (εξαφάνισε τον Μπέικον) και επίθεση (με δύο τρίποντα) πήρε ξανά τα ηνία στο σκορ (44-40) με τον Φαλ να συνεχίζει να κυριαρχεί στη ρακέτα. Όμως τα δύο τρίποντα του Πάρις Λι έκαναν το ματς ξανά ντέρμπι (47-48 στο 29’) και έδωσαν ελπίδα στον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι όμως «κόλλησαν» στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ξεφύγει 55-50 (33’30’’) και να δείχνει διάθεση να «καθαρίσει» το ματς.

Όμως ο Ουόλτερς με τρία σερί καλάθια (πάνω σε άμυνες μάλιστα) μείωσε σε 57-56 για να έρθουν στη συνέχεια οι φάσεις που ουσιαστικά καθόρισαν τον νικητή διά χειρός Σλούκα. Πρώτα ένα τρίποντο του διεθνή γκαρντ για το 60-56 και στη συνέχεια πάσα πάρε-βάλε στον Φαλ για το 62-57 μόλις 84’’ πριν το φινάλε.

Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός από το λάθος του Σλούκα και το καλάθι του Λι και με τρίποντο (με ταμπλό!) του άφαντου σε όλο το 2ο ημίχρονο Μπέικον σε σκοτωμένη επίθεση μείωσε στον πόντο και στην τελευταία του επίθεση μετά από 1/2 βολές του Πίτερς στα 4’’ είχε την ευκαιρία να “κλέψει” το ματς αλλά το σουτ του Μπέικον βρήκε σίδερο.



Τα στατιστικά του αγώνα:

https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/ESAKE/2147887/bs.html

Γιάννης Ψαράκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0