Basket Talk

ΑΕΚ - Προμηθέας Π. 73-70: Αγχώθηκε αλλά πήρε την... ματσάρα! (video)

ΑΕΚ - Προμηθέας Π. 73-70: Αγχώθηκε αλλά πήρε την... ματσάρα! (video)
Στη ματσάρα του Κλειστού των Άνω Λιοσίων, η ΑΕΚ έκαμψε την αντίσταση του αξιόμαχου Προμηθέα (73-70), στο ντεμπούτο του Χριστόπουλου στον πάγκο του, χάρη σε δύο κομβικά συνεχόμενα τρίποντα δύο λεπτά πριν τη λήξη. Μάντσεν, Φρέιζερ και Μίτσελ οι κορυφαίοι της «Ένωσης», ο Κουλμπόκα μπήκε στα... παπούτσια του τραυματία Γιανγκ (χτήπησε στην πρώτη φάση του αγώνα) αλλά δεν έφτανε.
Εξ' αρχής η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Προμηθέα αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον και τέτοια εξελίχθηκε και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αν μάλιστα δεν υπήρχε και το ντέρμπι «αιωνίων» τη Δευτέρα (5/12. 19:15) θα ήταν το ματς της 8ης αγωνιστικής της Basket League. Όσο δύσκολα δείχνει και το τελικό σκορ (73-70), η «Ένωση» επικράτησε του Προμηθέα στο Κλεστό των Άνω Λιοσίων χάρις στην τριπλέτα Φρέιζερ, Μάντσεν και κυρίως του Μίτσελ και κράτησε την έδρα της, αλώβητη. Πολύ ανταγωνιστικοί οι Πατρινοί στο ντεμπούτο του Χριστόπουλου στον πάγκο τους, παρότι έχασαν στην πρώτη μόλις φάση με τραυματισμό τον τοπ-σκόρερ τους, Τζο Γιανγκ. Τραυματίστηκε και ο Στρέλνιεκς για τους «κιτρινόμαυρους».

Το ματς
Το μεγάλο παιχνίδι που έκλεινε το πρόγραμμα του Σαββάτου (3/12) στη Basket League, δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προυποθέσεις για τους Πατρινούς, με το βαρύ... πυροβολικό τους, τον Τζο Γιανγκ, να τραυματίζεται στα πρώτα 22'' του αγώνα. Παρά την εξέλιξη αυτή ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έμειναν ανταγωνιστικοί σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους αν και η ΑΕΚ ήταν μονίμως μπροστά στο σκορ με μικρές διαφορές κυρίως εξαιτίας της συνέπειας του Μάντσεν με το αντίπαλο καλάθι.

Η «Ένωση» με τρίποντο του Φινλανδού έκανε το 27-20 (15') και σε εκείνο το σημείο έδειχνε ότι θα μπορούσε να μεγαλώσει τη διαφορά. Παρόλα αυτά, ο Προμηθέας αντέδρασε, έτρεξε ένα δικό του 0-7 και ισορρόπισε γρήγορα γρήγορα.

Στην τρίτη περίοδο, οι Πατρινοί ήταν «καυτοί» έξω από τη γραμμή των 6,75 (5 εύστοχα) και με τον Κουλμπόκα να πετυχαίνει τους μισούς πόντους του Προμηθέα έδειξαν ικανοί να φύγουν με μεγάλο διπλό. Μάλιστα πήραν και το προβάδισμα με απίστετο buzzer beater του Βασίλη Μουράτου πίσω από το κέντρο.

Υπολόγιζαν όμως χωρίς την... γηπεδούχο και κυρίως τον Ακίλ Μίτσελ. Ο σέντερ της ΑΕΚ κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ και «κουβάλησε» την Ένωση όταν εκείνη το χρειάστηκε (60-60, 33'). Το 65-60 της υπέρ της ΑΕΚ έγινε 67-66 (37') και εκεί μίλησαν τα... τρίποντα. Οι «κιτρινόμαυροι» με δύο σερί σουτ έξω από τη γραμμή των 6,75 από Φρέιζερ και ΜακΓκρίφ έδωσαν «αέρα» 7 πόντων (73-66) και έχρισαν τους γηπεδούχους αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Ο Προμηθέας όμως ούτε εκεί τα παράτησε, μείωσε στους τρεις (73-70) μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και θα μπορούσε μάλιστα να στείλει και το ματς στην παράτηση. Όμως τα υπο πίεση τρίποντα του Κουλμπόκα και του Κόγιαν δεν βρήκαν στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 34-31, 55-56, 73-70

Το Στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0