Basket Talk

Περιστέρι – Ρίτας Βίλνιους 71-82: Σε κίνδυνο ακόμη και η πρόκριση στο play-in τουρνουά! (video)

Περιστέρι – Ρίτας Βίλνιους 71-82: Σε κίνδυνο ακόμη και η πρόκριση στο play-in τουρνουά! (video)

Το Περιστέρι υπέστη την δεύτερη ήττα του στο φετινό BCL και πάλι από τη Ρίτας Βίλνιους, αυτή τη φορά εντός έδρας με 71-82. Τα όνειρα για την πρώτη θέση του ομίλου «εξανεμίστηκαν», ενώ πλέον η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κινδυνεύει να μείνει ακόμα και εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας!

Το Περιστέρι υπέκυψε για δεύτερη φορά φέτος στη Ρίτας Βίλνιους. Υποδέχθηκε τη Λιθουανική ομάδα στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League και ηττήθηκε με 71-82. Γενικότερα η εικόνα της ομάδας ήταν αρκετά κακή καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πράγμα που προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του Βασίλη Σπανούλη, σχεδόν σε όλα τα τάιμ-άουτ!

Κάπως έτσι οι ελπίδες για την πρώτη θέση «πέταξαν» για την ομάδα από τα δυτικά προάστια, θέτοντας σε κίνδυνο μέχρι και την είσοδό της στο play-in τουρνουά! Φυσικά, για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να χάσει και στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, ενώ σε περίπτωση που συμβεί αυτό, θα έχει και πάλι τη δυνατότητα να προκριθεί, αρκεί να υπερασπιστεί το +16 με την Ερτζέλια στο Ισραήλ και παράλληλα η τελευταία να μην κερδίσει τη Ρίτας στο μεταξύ τους παιχνίδι στη Λιθουανία.

Ο Σιλβέν Φρανσίσκο ήταν ο κορυφαίος παίκτης για την ελληνική ομάδα, αλλά δυστυχώς οι 19 πόντοι του δεν ήταν αρκετοί για να φτάσει στη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν πολύ καλύτερα στην εκκίνηση του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα στο 7’ να βρεθούν με προβάδισμα δώδεκα πόντων (7-19). Το Περιστέρι δεν μπόρεσε να βρει επιθετικές λύσεις έως το τέλος της πρώτης περιόδου και αντιμετωπίζοντας παράλληλα θέματα στο αμυντικό του κομμάτι, βρέθηκε να χάνει με double σκορ (14-28).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά πιο δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και «τρέχοντας» ένα σερί 11-0 από το 13’ έως το 16’, μετέτρεψαν το 17-33 σε 28-33, επιστρέφοντας στο ματς. Μπορεί να μην κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ, αλλά διατήρησαν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα στα εναπομείναντα λεπτά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ στο 38-44.

Με την επανέναρξη της αναμέτρησης η διαφορά συνέχισε να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα. Δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ωστόσο, οι Λιθουανοί μετά από ώρα απέκτησαν και πάλι διψήφιο προβάδισμα, 13 πόντων, κάνοντας το σκορ 51-64, μπαίνοντας μάλιστα στο τελευταίο μέρος του αγώνα με +17 (53-70), τη μεγαλύτερη διαφορά που είχαν ως τώρα στο ματς.

Εκεί, δυστυχώς για την ελληνική ομάδα δεν άλλαξαν πολλά πράγματα. Η διαφορά ανέβηκε μέχρι και τους 20 πόντους 5’38’’ πριν το φινάλε (59-79), με το Περιστέρι να μην μπορεί να ανατρέψει δραματικά τα δεδομένα, με αποτέλεσμα να υποστεί τη δεύτερη ήττα του στον όμιλο, από την ίδια ομάδα, με 71-82.


Τα δεκάλεπτα:
14-28, 38-44, 53-70, 71-82

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0