Basket Talk

Ένας χρόνος από την τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού! (video)

Ένας χρόνος από την τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού! (video)
Πάει κιόλας ένας χρόνος από το... σόου του Νεμάνια Νέντοβιτς στο ΣΕΦ και το διπλό των «πρασίνων» (76-81). Ένας χρόνος από την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε επί του «αιωνίου» αντιπάλου του ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
«Η ζωή είναι ρόδα που γυρίζει» λένε. Έλα όμως που στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα δεν κυλούν ακριβώς έτσι ή τουλάχιστον αυτό ισχύει μέχρι τώρα. Κι' αν το διάστημα ενός ημερολογιακού έτους φαίνεται μικρό για συναντήσεις δύο ομάδων, όσον αφορά τους «αιωνίους», δεν είναι και τόσο αν αναλογιστεί κανείς το πλήθος των αναμετρήσεων που έχουν μεσολαβήσει. Aποτελούν τους δύο κορυφαίους, με διαφορά, συλλόγους εν Ελλάδι αυτή τη στιγμή και τα συναπαντήματά τους μέσα στη σεζόν είναι τα συχνότερα.

Το ημερολόγιο λοιπόν έδειχνε 22 Νοεμβρίου του 2021 όταν ο Παναθηναϊκός πήρε μία πολύ σημαντική, για λόγους ψυχολογίας και γοήτρου, νίκη επί των «ερυθρολέυκων» (76-81) και μάλιστα στο Φαληρικό Στάδιο. Ωστόσο εκείνη η βραδιά ήταν και η τελευταία που... γεύτηκε τη χαρά αυτή μιας και έκτοτε ο Ολυμπιακός μετρά οκτώ αναπάντητες νίκες. Αριθμός αρκετά μεγάλος για την αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες και τις διαφορετικές διοργανώσεις στις οποίες συναντήθηκαν.

Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια λοιπόν χωρίς ντέρμπι «αιωνίων» για τη Basket League, η επιστροφή έκανε... κρότο. Κι' αυτό διότι ο Ολυμπιακός φάνταζε, έδειχνε και ήταν σε καλύτερη κατάσταση από τον «άσπονδο εχθρό» του. Υπήρχε όμως μία ειδοποιός διαφορά και εκείνη «άκουγε» στο όνομα του Νεμάνια Νέντοβιτς.

Ο Σέρβος γκαρντ έκανε απίθανα πράγματα στην τέταρτη και τελευταία περίοδο (εκεί πέτυχε τους 16 από τους 24 πόντους του), θυμίζοντας Ουίνστον Κένεντι του 2008 και πρωτοστάτησε σε μία ανατροπή που έμοιαζε ακατόρθωτη. Κι' αυτό διότι ο Μουστάφα Φαλ (double-double, 17 π.) έφερνε αρκετά στον Έντι Ταβάρες, όντας ο κυρίαρχος των «αιθέρων».
5436562.jpg

Προς τα τέλη της τρίτης περιόδου, ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 56-43 (28') και τίποτα δεν έμοιαζε ικανό να αλλάξει κατά πολύ αυτό. Κι' αν αυτό συνέβαινε θα ήταν για να... ανοίξει ακόμα περισσότερο η ψαλίδα και όχι να μικρύνει. Ο κόσμος είχε μπει στην «εξίσωση» για τα καλά και το μομέντουμ ήταν ξεκάρα Πειραιώτικο. Παρόλα αυτά οι πάικτες του Πρίφτη δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με μεγάλα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση πέτυχαν μία επική ανατροπή.
παο_2.jpg

Ποιος να φανταζόταν όμως ότι αυτή θα ήταν και η τελευταία φορά που θα έφευγαν με το κεφάλι... ψηλά από το παρκέ. Από εκείνη τη βραδιά και ένα χρόνο μετά, ο Παναθηναϊκός μετρά 0/8 κόντρα στον «αιώνιο» αντιπαλό του με τον Ολυμπιακό να του έχει πάρει τον «αέρα» για τα καλά.

Αυτό που μένει να φανεί λοιπόν είναι αν το σερί θα συνεχίστεί και θα αγγίξει διψήφιο νούμερο ή αν έφτασε η ώρα να σπάσει το... καλούπι σχεδόν ένα χρόνο μετά την τελευταία φορά. Υπομονή δέκα μέρες λοιπόν (3/12, ΣΕΦ, Basket League).

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0