Basket Talk

Ποιος Χάρντεν και ποιος Άϊβερσον; Ο Μάξεϊ!

Ποιος Χάρντεν και ποιος Άϊβερσον; Ο Μάξεϊ!
Και τι δεν έκανε ο Μάξεϊ στη νίκη των Σίξερς επί των Ράπτορς, με τον νεαρό να ολοκληρώνει μια ιστορική εμφάνιση
Νίκη των Σίξερς επί των Ράπτορς με 112-90 στο Τορόντο, όμως λίγοι είναι αυτοί που θα θυμούνται το τελικό αποτέλεσμα σε λίγο καιρό. Αυτό που μένει από αυτή την αναμέτρηση, είναι η ιστορική εμφάνιση του Ταϊρίζ Μάξεϊ.

Ο 21χρονος γκαρντ, ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 44 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Τελείωσε το παιχνίδι με 75% στα δίποντα (6/8), 75% στα τρίποντα (9/12) και 75% εντός πεδιάς (15/20). Ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα, αλλά αυτό το ρεκόρ δεν είναι τίποτα σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Αρχικά, ο Μάξεϊ έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ φτάνει τους 40+ πόντους, με 9+ εύστοχα τρίποντα, έχοντας σε ένα παιχνίδι 75% εντός πεδιάς και 75% στα τρίποντα.

 


Αυτό βέβαια δεν ήταν το μόνο ρεκόρ του. Έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία των Σίξερς, ο οποίος σκοράρει 40+ πόντους, ενώ είναι κάτω των 22 χρόνων. Ο πρώτος που το είχε καταφέρει, είναι ο Θρυλικός Άλεν Άϊβερσον, από πέντε φορές.


Αυτή η ιστορική βραδιά του νεαρού γκαρντ, ολοκληρώνεται με άλλο ένα ρεκόρ, καθώς ισοφάρισε την επίδοση του Κάιρι Ίρβινγκ (2020) και του Γιάο Μινγκ (2008), για τους περισσότερους πόντους σε ένα ημίχρονο χωρίς να αστοχήσει σε σουτ.

Βέβαια, μπήκε και σε άλλη μία λίστα, που είναι ο Εμπίντ και ο Άϊβερσον, με τους περισσότερους πόντους που έχει βάλει σε ένα ημίχρονο παίκτης των Σίξερς (ακριβώς 27).

 

 Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr



 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0