Basket Talk

EuroLeague: Αλλοίωση απoτελέσματος από βολή... φάντασμα του Μούσα στο Ρεάλ-Βίρτους;

EuroLeague: Αλλοίωση απoτελέσματος από βολή... φάντασμα του Μούσα στο Ρεάλ-Βίρτους;

Μία πολύ περίεργη ιστορία εξελίσσεται από χθες βράδυ όταν αποκαλύφθηκε από το ειδικευόμενο στα στατιστικά λογαριασμό του twitter @3StepsBasket η προσθήκη ενός πόντου-φάντασμα στη Ρεάλ!

Όλα έγιναν στην αρχή της 4ης περιόδου με το σκορ 80-66 υπέρ της Βίρτους Μπολόνια μέσα στη Μαδρίτη. Η Ρεάλ είχε την κατοχή μετά από δύο εύστοχες βολές των φιλοξενούμενων. Ο Μούσα έχει τη μπάλα για τη "βασίλισσα" αλλά κάνει λάθος πάσα και η κατοχή περνάει στη Βίρτους. Ένα δευτερόλεπτο αργότερα και ενώ η ιταλική ομάδα βγαίνει στον αιφνιδιασμό προστίθεται από το... πουθενά ένας πόντος στη Ρεάλ!

Ιδού και η φάση από το tweet και το βίντεο της μετάδοσης

Το φοβερό είναι ότι και στο play by play της Ευρωλίγκα αναφέρεται σε εκείνη τη φάση ότι ο Μούσα όχι μόνο δεν έκανε λάθος, αλλά έβαλε (από το πουθενά) μία βολή μειώνοντας... ξαφνικά σε 67-80 με 6'59'' να απομένουν για τη λήξη.

Ναι μεν το σκορ της τηλεοπτικής μετάδοσης δεν είναι απαραίτητα το σκορ που αναγράφεται στο γήπεδο και είναι το... σωστό πλην όμως η λεπτομερής μελέτη τυ βίντεο δείχνει τα εξής:

  • Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 49-45 και στο τέλος της 3ης περιόδου 60-64 όπως φαίνεται ξεκάθαρα από πλάνα του αγώνα που δείχνουν το ταμπλό στο γήπεδο της Ρεάλ. Το ίδιο ακριβώς αναφέρεται και στη στατιστική. Άρα δεν "χάθηκε" κάποιος πόντος πριν τη φάση με τη "βολή" του Μούσα για να προστεθεί ετεροχρονισμένα.
play_by_play1.png
  • Το σκορ λίγο μετά τη φάση της "βολής" φαίνεται στη μετάδοση ως 70-82 όπως και στη στατιστική. Που σημαίνει ότι ο πόντος-φάντασμα για άγνωστο λόγο προστέθηκε και από τη γραμματεία της αναμέτρησης παρότι δεν μπήκε ΠΟΤΕ!
  • Το ίδιο ισχύει και για την στατιστική που παρέχεται μέσω application με πρόσβαση μόνο από τους σχολιαστές της τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων της Ευρωλίγκα. Ότι δηλαδή 6'59'' πριν το τέλος του αγώνα ο Μούσα έβαλε μία βολή κάτι που στην πραγματικότητα δεν συνέβη ποτέ ενώ την... ίδια στιγκή (6'59'' πριν το τέλος) ο Ζαιτέ έκανε το 67-82 για τη Βίρτους!
Χωρίς_τίτλο_7.png

Η Ευρωλίγκα προς το παρόν όχι απλά δεν έχει δώσει εξηγήσεις αλλά ίσως και να αγνοεί το θέμα παρότι είναι πάρα μα πάρα πολύ σοβαρό αφού ο αγώνας τελικά κρίθηκε με μικρή διαφορά (92-96 υπέρ της Βίρτους) ενώ λίγο πριν το φινάλε η Ρεάλ είχε μειώσει σε απόσταση 3 πόντων (92-95) με τρίποντο του Χεζόνια. Άρα θεωρητικά είχε πιθανότητες ισοφάρισης αν και στην πραγματικότητα το σκορ τότε θα έπρεπε να είναι 91-95 και το τελικό 91-96.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0