Basket Talk

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 85-74: Ίδια γεύση της ήττας σαν «ξαναζεσταμένο» φαγητό

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 85-74: Ίδια γεύση της ήττας σαν «ξαναζεσταμένο» φαγητό
Συνεχίζει να προβληματίζει ο Παναθηναϊκός ο οποίος ηττήθηκε από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ με σκορ 85-74.

Ο πρώην προπονητής των πρασίνων Όντεντ Κάτας ήταν αυτός που χαμογέλασε, καθώς επικράτησε απέναντι στον πρώην σύλλογο του με σκορ 85-74. Κορυφαίος της ομάδας του λαού ο Λορέντζο Μπράουν ο οποίος πέτυχε 19π. και μοίρασε 6 ασίστ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Μπόλντγουιν (14π.). Το τριφύλλι σημείωσε αρνητικό ρεκόρ, καθώς ηττήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά πόντων στο Τελ Αβίβ από το μακρινό 2003/2004. Πρώτος σκόρερ ο Ντέρικ Ουίλιαμς των 17, ο οποίος διακρίθηκε σε ένα σύνολο που έμοιαζε ανήμπορο να αντιδράσει σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα...

Το ματς

Ιδανικά ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός, ο οποίος με τρία εύστοχα τρίποντα εκτόξευσε την διαφορά στο +6 από νωρίς (5-11 έπειτα από τέσσερα λεπτά παιχνιδιού). Οι Ισραηλινοί ωστόσο έβγαλαν αντίδραση και βρήκαν open plays, τελειώνοντας τις φάσεις με άνεση μέσα από την ρακέτα του «τριφυλλιού». Πέντε καρφώματα σε ένα δεκάλεπτο και σερί 10-2, με κύριο εκφραστή τον Πόιθρες των 6 πόντων.

Στην συνέχεια ήρθε η σειρά των πρασίνων για αντεπίθεση, καθώς με ένα δικό τους 8-0, κατόρθωσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ (25-27, 5'30'' για το ημίχρονο). Παρότι βρέθηκαν να προηγούνται με +4, είδαν τους γηπεδούχους να κάνουν ξανά πάρτι κάτω από το καλάθι... αυτή την φορά με κύριο εκφραστή τον Νίμπο (9π.). Οι δύο ομάδες πήγαν εν τέλει στα αποδυτήρια με το 47-42 υπέρ της Μακάμπι, χάρη σε buzzer beater τρίποντο του Μπόλντουιν.

Νωχελικά επέστρεψε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς παρότι (μέχρι εκείνο το σημείο) σούταρε με ποσοστό πάνω από το 50% πίσω από τα 6,75μ., βρέθηκε να πληγώνεται με τον ίδιο τρόπο. Δύο καλάθια του Κόλσον και ένα του Μπόλντουιν εκτόξευσαν την διαφορά σε διψήφιο αριθμό, ώστε οι παίκτες του Κάτας να προηγούνται με 69-59 στο 5'38''. Σε εκείνο το σημείο ο Παπαγιάννης ήταν ο πρώτος σκόρερ των πρασίνων (11π.), ωστόσο αδυνατούσε να βρει αμυντικές λύσεις απέναντι στην φρόντλαϊν των αντιπάλων του.

Παρότι η Μακάμπι βρέθηκε στην τέταρτη περίοδο να προηγείται εις διπλούν με +14, είδε τον Πάρις Λι με τρίποντο (4'28'') να ολοκληρώνει σερί 8-0 του Παναθηναϊκού και να μειώνει στους 6.  Oι γηπεδούχοι συνέχισαν να βρίσκουν απαντήσεις και 1'44'' πριν την λήξη κλείδωσαν τη νίκη τους με κάρφωμα του Χόλινς στον αιφνιδιασμό (82-71).

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 47-42, 69-59, 85-74

Τα στατιστικά του αγώνα

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0