Basket Talk

Γιάννης: «Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς, είπα ότι θα είμαι ο εαυτός μου» (vid)

Γιάννης: «Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς, είπα ότι θα είμαι ο εαυτός μου» (vid)
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για την επίδοσή του κόντρα στους Νετς, αλλά και την αλλαγή στον τρόπο σκέψης του
Ένας και μοναδικός Γιάννης Αντετοκούνμπο κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς, με τον σούπερ σταρ των Μπακς να έχει 43 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Τα «ελάφια» κάνανε το 3/3 στο πρωτάθλημα και ο «Greek Freak» μίλησε στη συνέντευξη τύπου για την αλλαγή στο στυλ παιχνιδιού του, αλλά και τα όσα τον έκανα το ευρωπαϊκό μπάσκετ να σκεφτεί.

Διαβάστε όσα είπε:

«Δεν παίξαμε άσχημα, απλώς πασάραμε υπερβολικά. Τα παιδιά είχαν ελεύθερα σουτ, αλλά έκαναν προσποίηση και έψαχναν την πάσα. Καμία φορά η πρώτη πάσα θα μας δώσει ένα καλό σουτ.

Προσωπικά στηρίζομαι στα πλεονεκτήματά μου. Τα τελευταία χρόνια και το καλοκαίρι δουλεύω στο παιχνίδι μου και θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να κάνω αυτά που δούλεψα. Κάποιες φορές δεν παίζω με βάση τα δυνατά μου σημεία. Στο δεύτερο ημίχρονο είπα ότι απλώς θα είμαι ο εαυτός μου και θα είμαι εντάξει με αυτό. Θα πάω προς το καλάθι, θα βρω τους συμπαίκτες μου, θα πάω στο “ζωγραφιστό” και θα κερδίσω φάουλ.

Ήθελα απλώς να είμαι επιθετικός. Από την αρχή της τρίτης περιόδου έψαχνα τους συμπαίκτες μου, αλλά ο βασικός στόχος μου ήταν να πάω στην ρακέτα και μετά θα εμπιστευόμουν το ένστικτό μου ότι θα έπαιρνα την σωστή απόφαση, είτε τελειώνοντας την φάση είτε πασάροντας».

Για το κατά πόσο προσπαθεί να τελειώσει φάσεις με περισσότερο απλό τρόπο από ότι παλιά:

«Παίζοντας στην Ευρώπη το καλοκαίρι τα πράγματα ήταν αλλιώς, εκεί δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς. Ίσως έχεις μόνο ένα σουτ να πάρεις, αυτό που θα σου δίνει η αντίπαλη άμυνα. Στο NBA έχεις χώρο κάποιες φορές. Έχεις πολλές επιλογές και θες να τα κάνεις όλα μαζί.

Εγώ θέλω να στηρίζομαι στα δυνατά μου σημεία. Δεν σκέφτομαι να τελειώσω φάσεις με φινέτσα ή να κάνω προσποίηση. Απλώς εμπιστεύομαι το ένστικτό μου ότι θα είμαι εκεί που θέλω και θα βρω λύση. Είτε αυτό είναι ένα χουκ, ένα σουτ μετά την ντρίμπλα ή κάτι άλλο, προσπαθώντας να τα κάνω όλα σε μία φάση. Για αυτό έχουμε την κανονική περίοδο, για να βρούμε όλοι ρυθμό, να χτίσουμε καλές συνήθειες, να παίζουμε καλύτερη άμυνα και να νικάμε, ώστε να βρούμε ρυθμό όταν έχει σημασία».

Για το γεγονός ότι ο Λόπεζ είχε 6 κοψίματα και το πόσο καλός αμυντικός είναι:

«Δεν ξέρω τι σκέφτονται. Είμαι χαρούμενος που είναι στην ομάδα μου και δεν παίζω απέναντί του. Αν τον είχα αντίπαλο δεν θα το δοκίμαζα, επειδή είναι μακρύς και έχει καλό τάιμινγκ. Χαίρομαι που είναι στην ομάδα μας, κόβει σουτ για εμάς και παίζει καλά για εμάς. Αισθάνεται καλά, παίζει με αυτοπεποίθηση και είναι τέρας. Όποτε παίζει νιώθεις ανακούφιση γιατί κόβει σουτ, κάνει μπλοκ άουτ. Κάνει όλα αυτά που μας ελευθερώνουν και δεν φαίνονται, οπότε τον εκτιμούμε πολύ και ανυπομονούμε να είναι υγιής όλη την σεζόν».

Για το τι άλλαξε στην 4η περίοδο στην άμυνα των Μπακς και ξέφυγαν στο σκορ:

«“Ξέραμε ότι στο τέλος θα πάρει την μπάλα ο Ίρβινγκ ή ο Ντουράντ. Ο Μάθιους, ο Χόλιντεϊ και όλα τα παιδιά που τους μάρκαραν τους δυσκόλεψαν. Δεν θέλαμε να πασάρουν, αλλά να σουτάρουν. Αν κινούν την μπάλα και εμπλέκονται όλοι οι παίκτες, τότε θα ήταν δύσκολο για εμάς γιατί όλοι οι παίκτες θα έβρισκαν ρυθμό, όπως ο Ρόις Ο’Νιλ. Στο τέλος ξέραμε ότι θα πάρουν την μπάλα και τους αφήσαμε να δουλέψουν για κάθε σουτ».

Για το πώς αισθάνεται που οι Μπακς έχουν 3/3 νίκες:

«Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά. Συνήθως όταν είμαστε πίσω στο σκορ πέφτουμε σε μία τρύπα και παίζουμε άσχημα. Σήμερα βρήκαμε την λύση, βγήκαμε στην 3η περίοδο παίζοντας καλή άμυνα και κυκλοφορώντας την μπάλα καλά. Ήταν σπουδαία ομάδα. Στο προηγούμενο παιχνίδι με το Χιούστον πήραμε καλή νίκη, ενώ και κόντρα στους Σίξερς πήραμε καλή νίκη.

Δεν έχει σημασία αυτό όμως, αλλά το να χτίσουμε καλές συνήθειες. Είμαι χαρούμενος ξέροντας ότι η ομάδα είναι σε καλό σημείο παρά τις απουσίες, αφού όταν επιστρέψουν οι τραυματίες θα ανέβουμε επίπεδο. Πρέπει να συνεχίσουμε όμως έτσι και στην συνέχεια. Πρέπει να ξέρουμε ότι όλα ξεκινούν από την άμυνα και κάθε βράδυ θα αναλαμβάνει άλλος στην επίθεση. Είναι καλό να νικάμε με διαφορετικούς τρόπους στην κανονική περίοδο, ώστε αν είμαστε υγιείς στα playoffs να μπορούμε να νικάμε ανεξαρτήτως ροης ενός αγώνα, παίζοντας καλό μπάσκετ».

Για το πώς έχει δουλέψει ώστε ένα κακό πρώτο ημίχρονο να μην τον επηρεάζει στο δεύτερο ημίχρονο:

«Δεν είναι το πώς το πρώτο ημίχρονο επηρεάζει το δεύτερο, αλλά το πώς το πρώτο ημίχρονο με βοηθάει να παίξω έτσι. Ήμουν εκνευρισμένος σήμερα. Κάποιες φορές δεν παίζεις καλά και θες να παίξεις καλύτερα. Άλλες φορές είσαι πεισματάρης, θες να είσαι πιο σκληρός. Πολλοί παίκτες το αφήνουν πίσω τους, αλλά για εμένα όλα συνδέονται. Είναι ταινία με αρχή και τέλος. Δεν ξεκινάς την ταινία, κάνεις διάλειμμα και ελπίζεις ότι το δεύτερο μέρος θα είναι καλύτερο από το πρώτο. Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό για εμένα και την ομάδα, αλλά στο δεύτερο κάναμε κάποια πράγματα καλύτερα».

Για τον Μπεν Σίμονς:

«Σπουδαίος παίκτης. Οι Νετς έχουν πολλά μεγάλα κορμιά και μπορούν να μας δυσκολέψουν, αλλά και εμένα παίζοντας με αλλαγές. Προσπαθούν να με κρατάνε μακριά από το καλάθι. Είναι σπουδαίος παίκτης, παίζει καλά και εμπλέκει όλους τους συμπαίκτες του. Είναι καλό ότι είναι πίσω υγιής και μπορεί να οδηγεί την ομάδα του σε νίκες. Οι Νετς έχουν πολλά κορμιά όπως ο Ντουράντ, ο Ο’Νιλ, ο Κλάξον, ο Μόρις που δεν έπαιξε σήμερα, παίκτες που μπορούν να με παίξουν σκληρά και να μην με αφήσουν να πάω προς το καλάθι».



www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0