Basket Talk

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Σπουδαίος παίκτης ο Χάρντεν - Ξεχνάμε πόσο σημαντικός είναι ο Μπρουκ Λόπεζ» (video)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Σπουδαίος παίκτης ο Χάρντεν - Ξεχνάμε πόσο σημαντικός είναι ο Μπρουκ Λόπεζ» (video)
Οι δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα των Μπακς στην έδρα των Φιλαδέλφεια Σίξερς.
Χαμόγελα στο Μιλγουόκι για την απόδραση από την Φιλαδέλφεια, με τον Γιάννη να μιλάει στην συνέντευξη τύπου για όλους και για όλα. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον ρόλο του συμπαίκτη του Μπρουκ Λόπεζ, στην ποιότητα του Χάρντεν, αλλά και στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης.

Για την αξία του Λόπεζ στην ομάδα: «Είναι σημαντικός. Ξεχνάμε πόσο σημαντικός είναι για την άμυνά μας, το παίρνουμε δεδομένο, αλλά στα παιχνίδια που δεν έπαιξε καταλάβαμε πέρυσι τι πρέπει να κάνει όταν έπρεπε να τα κάνουμε αυτά εγώ και ο Πόρτις. Είναι μεγάλο κορμί, μπορεί να κάνει τάπες, να πάρει ριμπάουντ, να βάλει σουτ, είναι απίστευτος».

Για τον Τζέιμς Χάρντεν: «Είναι σπουδαίος παίκτης. Θέλει να πάει στο ζωγραφιστό και να σουτάρει τρίποντα μετά από ντρίμπλα. Βρήκε ρυθμό βάζοντας δύσκολα σουτ από μέση απόσταση. Αυτό θέλουμε όμως, να σουτάρει μία ομάδα πολλά σουτ από μέση απόσταση. Είναι σπουδαίος παίκτης όμως, αν βρει ρυθμό, ό,τι και να κάνεις αυτός θα σκοράρει. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν πανικοβληθήκαμε στην 4η περίοδο όταν κάναμε συνεχόμενα λάθη. Βρήκαμε ρυθμό, βάλαμε σουτ και πήραμε σωστές αποφάσεις».

Αναφορικά με τα εύστοχα σουτ του στο ξεκίνημα του παιχνιδιού: «Απλώς θέλω να απολαύσουμε το παιχνίδι, να πάρω σωστές αποφάσεις και να νικήσουμε. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα; Σίγουρα. Έχουμε παίκτες που λείπουν και μπορούν να βοηθήσουν; 100%. Είμαι στα καλύτερά μου; Παίζω καλό μπάσκετ, παίρνω σωστές αποφάσεις, αλλά χρειάζομαι χρόνο. Ελπίζω να πάω εκεί που θέλω. Αλλά δεν βιάζομαι. Θέλω να παίξω το καλύτερο μπάσκετ που μπορώ όταν έχει σημασία. Είμαι χαρούμενος που νικήσαμε και μπορώ να πάω να φάω την σπεσιαλιτέ της Φιλαντέλφεια, να δω τα παιδιά μου και να ετοιμαστώ για τον αγώνα με το Χιούστον».

Για το τι πιστεύει ότι μπορεί να βελτιώσει: «Θέλω να είμαι πιο επιθετικός, αλλά δεν έχει σημασία. Δεν χρειαζόταν να είμαι επιθετικός για 48 λεπτά σήμερα. Φέτος είπα ότι θα εμπιστευτώ τους συμπαίκτες μου, θα πασάρω και θα θυσιάσω πράγματα. Αν αυτό βοηθήσει να πάρουμε νίκες, είναι αυτό που θα κάνω. Δεν αφορά εμένα, είμαι εντάξει με εμένα. Χαίρομαι που όλα τα παιδιά βοήθησαν να πάρουμε την νίκη. Εγώ και η ομάδα έχουμε ακόμα ένα επίπεδο να ανέβουμε όταν επιστρέψουν οι τραυματίες και ελπίζω να βρεθούμε σε αυτό το σημείο όταν έχει σημασία».

Για την αξία της νίκως δεδομένων των απουσιών (Μίντλετον, Κόνατον): «Είναι μεγάλη νίκη γιατί δείχνει τι ομάδα ειμαστε. Ότι έχουμε ταλέντο και πως όταν παίζουμε άμυνα μπορούμε να νικήσουμε».

Για το πόσο σημαντική ήταν η αστοχία των Σίξερς από το τρίποντο: «Είναι σημαντικό. Είμαστε ανταγωνιστικοί, προφανώς θέλουμε να μαρκάρουμε κάθε λέι-απ και κάθε σουτ. Καταλαβαίνουμε ότι το μπάσκετ αλλάζει και οι ομάδες θέλουν να επιχειρήσουν 40-50 τρίποντα. Αν μπορούμε να κατεβάσουμε αυτό το νούμερο έτσι στα 30 τρίποντα, στα 25, στα 20 τρίποντα, μας δίνει περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε την νίκη».

Δείτε το σχετικό video:


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0