Basket Talk

Ουέιντ Μπόλντγουϊν: Από bust στον Ολυμπιακό, στο bang της Μακάμπι! (video)

Ουέιντ Μπόλντγουϊν: Από bust στον Ολυμπιακό, στο bang της Μακάμπι! (video)

Ο Ουέιντ Μπόλντγουϊν έχει ξεκινήσει απίθανα τη σεζόν στο Ισραήλ και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και το BN Sports θυμάται τον Γιάννη Μηλιώκα και το γνωστό στίχο «πόσο άλλαξες πόσο άλλαξε», με αφορμή την εξέλιξή του Αμερικανού  από όταν έβγαλε τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Συχνά πυκνά πιάνουμε τους εαυτούς μας να συλλογιζόμαστε πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο σε μία λανθασμένη ή ατυχής επιλογή. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να πιστεύουν και ο Ολυμπιακός με τον Μπόλντγουιν. Ή καλύτερα στη μεταξύ τους σχέση πως όλα έγιναν βιαστικά ή και σε λάθος χρόνο.

Πέρασε και δεν ακούμπησε

Ήταν καλοκαίρι του 2019 όταν ο Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε τα «κλειδιά» της επίθεσης στον απόφοιτο του Βάντερμπιλτ, ευελπιστώντας πως θα εξελιχθεί στον ηγέτη της περιφέρειας. Ωστόσο όχι μόνο δεν κατάφερε να διακριθεί στην ρούκι σεζόν του στην Ευρώπη αλλά θεωρήθηκε και από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της σεζόν σε μία ομολογουμένως δύσκολη χρονιά για τους Πειραιώτες. Ήταν εμφανές πως διέθετε, και με το παραπάνω, τα αθλητικά προσόντα όμως ήταν «άγουρος» μπασκετικά για αυτό το επίπεδο. Ο Μπαρτζώκας που ήρθε αποφάσισε με τις τότε συνθήκες και έτσι οι… δρόμοι τους χώρισαν ελαφρά την καρδία.

Ο «διακόπτης» γύρισε σε ένα καλοκαίρι και έμεινε σταθερά ψηλά

Η Μπάγερν Μονάχου του έδωσε την ευκαιρία να μείνει στο υψηλότερο επίπεδο και εκείνος της το ανταπέδωσε. Απαλλαγμένος από το ειδικό βάρος και τις υψηλές απαιτήσεις στον Πειραιά, ξεδίπλωσε στη Βαυαρία πολλές από τις αρετές του και οδήγησε τους Γερμανούς, μαζί με τον Λούσιτς στην πρώτη τους παρουσία στα playoffs. O Μπόλντγουϊν από τους 5.5 πόντους μέσο όρο στον Ολυμπιακό, «πέταξε» στους 15.3 και υπήρξε ένας από τους πιο εξελιγμένους παίκτες στη διοργάνωση.


Η εξαιρετική χρονιά στο Μόναχο, του έδωσε το εισιτήριο για πιο ιστορικές «πολιτείες» με ανταγωνιστικότερες λίγκες. Η Μπασκόνια αποτέλεσε το νέο του σπίτι με τον Αμερικανό γκαρντ να μην κατεβάζει ταχύτητα ούτε στη Χώρα των Βάσκων, διανύοντας έναν μήνα Μάρτη… να τον πιείς στο ποτήρι. Αν και η ομάδα του δεν μπόρεσε να συνεχίσει στα playoffs (9η θέση) εντούτοις ο ίδιος βρισκόταν στο Τοp-10 της κανονικής διάρκειας της Euroleague σε τρεις κατηγορίες (PIR, πόντοι, ασίστ).


Τα ίδια «όργια» αν και ανέβηκε σκαλοπάτι

Ο Μπόλντγουϊν φανέρωσε με τα πεπραγμένα του στο παρκέ ότι σταθεροποιείται στους μονίμως διακριθέντες και η μεταγραφή του σε μεγαλύτερο κλαμπ ήταν δεδομένη. Κάπου εκεί βρέθηκε η ανανεωμένη Μακάμπι Τελ Αβίβ και μαζί με τον πρωταθλητή Ευρώπης σε εθνικό επίπεδο, Λορέντσο Μπράουν, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό δίδυμο. Ο πρώην «ερυθρόλευκος» έκανε… πράματα και θάματα στην ανατροπή της Μακάμπι κόντρα στην Μονακό για την 3η στροφή του θεσμού, πραγματοποιώντας άλλη μία γεμάτη εμφάνιση.

Το μόνο βέβαιο είναι πως κάθε χρόνο που περνά ωριμάζει όλο και περισσότερο, αποδεικνύοντας στον Ολυμπιακό, εκ του αποτελέσματος βέβαια, ότι έπραξε λανθασμένα προ διετίας. Μάλιστα, αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό στην «ομάδα του λαού», τότε δύναται να καυχιέται πως μπορεί να γίνει υπεραπαραίτητος για κάθε σύλλογο.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0