Basket Talk

Ρέτζιο Εμίλια – ΑΕΚ 73-84: Βάζει πλώρη για πρωτιά στον όμιλο η «βασίλισσα»! (video)

Ρέτζιο Εμίλια – ΑΕΚ 73-84: Βάζει πλώρη για πρωτιά στον όμιλο η «βασίλισσα»! (video)

Εντυπωσιακή η ΑΕΚ στην Ιταλία, πέρασε με εμφατικό τρόπο από το «Palasport Giulio Bigi» και την έδρα της Ρέτζιο Εμίλια με 84-73 και σημείωσε την πρώτη της νίκη στο BCL. Πολυφωνία στην επίθεση και άμυνα από «γρανίτη» έδωσαν το διπλό.

Μετά την οριακή ήττα στην πρεμιέρα των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων από την Καρσίγιακα, η ΑΕΚ πήγε στην Ιταλία με μοναδικό σκοπό την νίκη απέναντι στην πρώην ομάδα του Πονίτκα. Και το κατάφερε (84-73), παρουσία φίλων της τους οποίους χαροποίησε τόσο με το αποτέλεσμα όσο κα με την εικόνα.
image_23.jpg
Ιδιαίτερα ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο με την ΑΕΚ να στηρίζεται στο ριμπάουντ της, μαζεύοντας τέσσερα «σκουπίδια». Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έπαιξε καλή over-play άμυνα και ήταν καλύτερη στα επιμέρους στοιχεία, ούσα όμως άστοχη (5/15), χωρίς να μπορεί να χτίσει κάποια διαφορά.

«Πληγή» για την ελληνική ομάδα αποτελούσε η άμυνα στο περιφερειακό σουτ, αλλά το βελτίωσε και αυτό, με τον Βασίλη Ξανθόπουλο να οργανώνει «αριστοτεχνικά» στην επίθεση και τους Μίτσελ και Μάντσεν να… τραβούν κουπί (από 8π., 31-29 στο 15’). Οι καλές «κιτρινόμαυρες» άμυνες διαδέχονταν η μία την άλλη, η ΑΕΚ κράτησε χωρίς πόντο τους Ιταλούς για τέσσερα σχεδόν λεπτά και αυτό αποτέλεσε το «κλειδί» για το 51-36 που αποτελούσε και το σκορ του ημιχρόνου!

Η κατάσταση δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο. Αν και στα πρώτα επτά λεπτά οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη δυσκολεύονταν να βρουν το δρόμο προ το καλάθι (μόλις 7 πόντους), ήταν να μη πάρει μπρος. Από τις βολές του Μακγκρίφ και μετά βρήκαν και πάλι την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και έκλεισαν το 30 λεπτό, «αγγίζοντας» του είκοσι πόντους διαφοράς (67-48).

Στην τελευταία περίοδο δεν μπορούσαν να γίνουν και πολλά. Το μόνο που κατάφεραν οι Ιταλοί ήταν να μειώσουν στο τέλος, δεν έφτανε όμως για να κάνουν την ανατροπή και η ΑΕΚ πήρε μία μεγάλη νίκη (84-73). φέρνοντας τον όμιλο σε απόλυτη ισορροπία.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 36-51, 48-67, 73-84

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0