Basket Talk

Αταμάν: «Τελικός με την Αρμάνι και θα περπατήσω με τρία δάχτυλα υψωμένα»!

Αταμάν: «Τελικός με την Αρμάνι και θα περπατήσω με τρία δάχτυλα υψωμένα»!

Διαβάζεις τον τίτλο και ακόμα και αν δεν υπήρχε το όνομά του σε αυτόν, θα πόνταρες ποιος είχε πει τη φράση. Ναι, είναι ο Εργκίν Αταμάν ο οποίος «βλέπει» τελικό Euroleague 2023 με την Αρμάνι και την ομάδα του, Εφές, να κάνει το «three peat».

Άλλο ένα καλοκαίρι πέρασε και ο Τούρκος κόουτς δεν λέει να αλλάξει «τροπάριο». Και γιατί να το κάνει άλλωστε; Δις πρωταθλητής Ευρώπης είναι και αν δεν ήταν ο Covid-19, πολύ πιθανόν να ήταν και τρις. Όπως και να έχει, ο Αταμάν, μιλώντας στο Gazzetta dello Sport, θεωρεί πως αυτή η μέρα δεν θα αργήσει να έρθει, προβλέποντας το ζευγάρι του τελικού κιόλας για τη σεζόν 2022-23. Για τον νικητή δεν υπήρχε αμφιβολία. Εφές Ανατολού «δαγκωτό».

«H Αρμάνι ενισχύθηκε σε όλες τις θέσεις παρά το γεγονός ότι έχασε τον Τσάτσο (σ.σ. Σέρχιο Ροντρίγκεθ). Για μένα είναι ο πιο επικίνδυνος ανταγωνιστής μας. Το λέω από τώρα: Μιλάνο και Εφές θα παίξουν τον τελικό της EuroLeague. Και θα είναι ένας μεγάλος τελικός» ήταν τα λόγια του Τούρκου τεχνικού και πρόσθεσε: «Αυτή τη φορά θα περπατήσω στο παρκέ με τα τρία δάχτυλα υψωμένα. Δεν θα μιλήσω πολύ, μου αρκεί μόνο να σημειώσω με αυτόν τον τρόπο έναν αριθμό».

Έκανε βέβαια τις «μαντεψιές» του και για τις υπόλοιπες θέσεις του Final 4 και της οκτάδας αντίστοιχα με τον Ολυμπιακό αλλά και τον Παναθηναϊκό να βρίσκονται σε αυτές.

«Η EuroLeague είναι πολύ δυνατή, πιο ανταγωνιστική και πιο σκληρή. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες των έξι ομάδων όπου υπάρχουν ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ τους. Για το Final 4 υπάρχουν Εφές, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Αρμάνι, Ολυμπιακός ακόμα και η Μονακό που έχει ανεβάσει σημαντικά το μπάτζετ της παίρνοντας εξαιρετικούς παίκτες. Για τα playoffs Φενέρμπαχτσε, Μπάγερν, Μακάμπι, Παναθηναϊκός, Παρτίζαν με την επιστροφή του Ομπράντοβιτς και με παράγοντα έδρα που μπορεί να κάνει τη διαφορά, όπως επίσης και η Βίρτους Μπολόνια. Από εκεί και πέρα μπορεί να προκύψει και κάποια έκπληξη».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0