Basket Talk

Ελλάδα – Λετονία 77-64: Πρόκριση στα προημιτελικά με σούπερ Χωλοπούλου! (video)

Ελλάδα – Λετονία 77-64: Πρόκριση στα προημιτελικά με σούπερ Χωλοπούλου! (video)

Η Βασιλική Χωλοπούλου κρατούσε τη «μπαγκέτα» και οι υπόλοιπες ακολουθούσαν. Η Εθνική Κορασίδων ξεπέρασε το εμπόδιο της αντίστοιχης της Λετονίας και θα παίξει στην 8άδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πορτογαλία με τη νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Ισπανία-Φινλανδία.

Το μπάσκετ γυναικών χαμογελά βλέποντας πως υπάρχει μέλλον. Τα κορίτσια του Γιάννη Κτιστάκη προκρίθηκαν στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, επικρατώντας της Λετονίας με 77-64, όπως είχαν κάνει και τα αγόρια με την ίδια αντίπαλο στο ίδιο σημείο του τουρνουά λίγες μέρες πίσω. Οι Κορασίδες έδειξαν από το πρώτο ημίχρονο (45-27) την ανωτερότητά τους εντός παρκέ.

Κορυφαία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν η αθλήτρια του Παναθλητικού Συκεών, Βασιλική Χωλοπούλου, μετρώντας 21 πόντους (7/13 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/6 βολές, 6 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ και κανένα λάθος). Άξια συμπαραστάτρια της η Λυδία Χατίρα, η οποία είχε 15 πόντους και 6(!) κλεψίματα, ενώ διψήφια ήταν και η Παναγιώτα-Ρουμπίνη Στολίγκα με 12 πόντους.

Η ελληνική ομάδα από την πρώτη περίδο και μετά έχτισε διαφορά διψήφιας τιμής, την οποία και διατήρησε ως το τέλος. Η «γαλανόλευκη» U-16 θα παίξει αύριο Τετάρτη με την Ισπανία ή τη Φινλανδία για μία θέση στα ημιτελικά.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 45-27, 60-45, 77-64

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0