Basket Talk

Από τον Ομπάμα στον Μάτζικ και τον Τζόρνταν: Όλος ο κόσμος αποχαιρετά τον Μπιλ Ράσελ

Από τον Ομπάμα στον Μάτζικ και τον Τζόρνταν: Όλος ο κόσμος αποχαιρετά τον Μπιλ Ράσελ
Άπαντες συνετριμμένοι στο άκουσμα του θανάτου του μυθικού Μπιλ Ράσελ, έσπευσαν να αποδώσουν τον ύστατο φόρο τίμης για την απώλεια του.
Σχετικά Άρθρα
Από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, μέχρι τον κομισάριο του NBA, Άνταμ Σίλβερ, άπαντες έμειναν σοκαρισμένοι αναφορικά με τον θάνατο του 88χρονου Μπιλ Ράσελ. Παλαίμαχοι και νυν παίκτες, ομάδες, άπαντες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, πραγματοποίησαν αναρτήσεις με το δικό τους... ξεχωριστό αντίο..

«Αναπαύσου εν ειρήνη Μπιλ Ράσελ ήσουν ό,τι όλοι φιλοδοξούσαμε να είμαστε, το νικητήριο πνεύμα σου θα ζει για πάντα φίλε μου. Σας ευχαριστώ για τα σοφά σας λόγια.», ανέφερε ο θρυλικός σέντερ των Ντιτρόιτ Πίστονς,Αϊζάια Τόμας.
«Ευχαριστώ που ήσουν πρωτοπόρος, ευχαριστώ που έθεσες τον πήχη, αλλά και για τα σοφά σου λόγια. Ευχαριστώ για αυτό το υπέροχο γέλιο. Μπορώ να συνεχίσω όλη μέρα για το τι σήμαινες για μένα. Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για την οικογένεια του NBA που θα του λείψει για πάντα το #6», έγραψε ο εμφανώς συγκινημένος Πολ Πιρς

«Ο Μπιλ Ράσελ ήταν ο μεγαλύτερος πρωταθλητής σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Οι αμέτρητες διακρίσεις που κέρδισε κατά την διάρκεια της ιστορικής καριέρας του στους Μπόστον Σέλτικς - συμπεριλαμβανομένου ενός ρεκόρ 11 πρωταθλημάτων και πέντε βραβείων MVP -  μαρτυρούν την ιστορία της τεράστιας επίδρασης του Μπιλ στο πρωτάθλημα και στην ευρύτερη κοινωνία μας», συμπληρώνει ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ.
«Σήμερα χάσαμε έναν γίγαντα. Όσο ψηλά στεκόταν ο Μπιλ Ράσελ, τόσο περισσότερο ψηλώνει πλέον η κληρονομιά που αφήνει πίσω- τόσο ως παίκτης όσο και ως άτομο.», από τον άλλοτε πρωθυπουργό των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.
Σημασία έχει φυσικά και η ανάρτηση της ομάδας στην οποία μεγαλούργησε... με τους Μπόστον Σέλτικς να γράφουν: «Το να είσαι ο μεγαλύτερος πρωταθλητής στο άθλημά σου, να φέρεις επανάσταση στον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι και να παράγεις κοινωνικό έργο ταυτόχρονα φαίνεται αδιανόητο, αλλά αυτός ήταν ο Μπιλ Ράσελ».
Όταν σε αποθεώνουν για το μέταλλο νικητή σου οι Λος Άντζελες Λέικερς τότε κάτι έχεις κάνει πολύ καλά...: «Ο ορισμός του πρωταθλητή, εντός και εκτός γηπέδου. Σε ευχαριστούμε για όλα, Μπιλ».
Και φυσικά ο Μάτζικ Τζόνσον, ένας παίκτης αυτού του βεληνεκούς, που αποκάλυψε ότι τον είχε πρότυπο: «Ο Μπιλ Ράσελ ήταν το είδωλό μου. Τον κοίταξα στο γήπεδο και έφευγα. Η επιτυχία του στο γήπεδο ήταν αναμφισβήτητη. Ήταν κυρίαρχος και σπουδαίος, κατακτώντας 11 πρωταθλήματα NBA. Εκτός γηπέδου, ο Μπιλ Ράσελ άνοιξε το δρόμο για παιδιά σαν εμένα».
Ενώ τέλος, μίλησε ο ίδιος ο «Θεός»... ο Μάικλ Τζόρνταν: «Ήταν πρωτοπώρος, σαν παίκτης και σαν πρωταθλητής, ο πρώτος μαύρος προπονητής του NBA και ακτιβιστής... Ο κόσμος έχασε έναν θρύλο. Τα συλληπητήρια μου στην οικογένεια του, να αναπαυτεί εν ειρήνη».

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0