Basket Talk

Ψυχικό: Η 6η ομάδα την τελευταία 20αετια που δεν… άντεξε να παίξει στην Α1!

Ψυχικό: Η 6η ομάδα την τελευταία 20αετια που δεν… άντεξε να παίξει στην Α1!
Η ομάδα του Ψυχικού μπήκε στην μεγάλη και… στενάχωρη λίστα εκείνων που κατάφεραν μέσα στο παρκέ να κερδίσουν τη συμμετοχή τους στην κορυφαία κατηγορία μπάσκετ της χώρας, όμως η διοικητική ή οικονομική τους αδυναμία και οι ευρύτερες παθογένειες του οικοδομήματος δεν τις άφησαν να αγωνιστούν στα μεγάλα «σαλόνια».
Σχετικά Άρθρα

Εκτός Α1 έμεινε και οριστικά το Ψυχικό, που δεν κατάφερε να καταθέσει φάκελο, με το εγχείρημα να είναι εξ αρχής δύσκολο λόγω των οικονομικών δεδομένων αλλά και της χωρητικότητας του γηπέδου, όπως σας είχε ενημερώσει εξ αρχής το BN Sports και δυστυχώς επαληθεύτηκε… Η ομάδα των Βορείων Προαστίων παρότι κέρδισε καθαρά και δίκαια την άνοδο στην Basket League, δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να γευτεί τους καρπούς της προσπάθειάς της, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το κίνητρο που μπορεί να έχει οποιαδήποτε ομάδα χαμηλότερων κατηγοριών, να προσπαθήσει για την άνοδο, αν ξέρει ότι θα πρόκειται για… δώρον άδωρο.

Το πιο στενάχωρο της υπόθεσης, είναι ότι η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα, δεν αποτελεί το μαύρο πρόβατο, ούτε κάποια εξαίρεση στον κανόνα. Αντιθέτως πρόκειται για την 6η ομάδα τα τελευταία 20 χρόνια που βρίσκεται στην ίδια θέση!

  • Η αρχή έγινε με το Παλαιό Φάληρο, τη σεζόν 2002/3, που κατέκτησε την 2η θέση στην Α2, όμως την επόμενη χρονιά, ο Ηλυσιακός ήταν που πήρε τη θέση του στη μεγάλη κατηγορία λόγω της αδυναμίας των κυανοκίτρινων να αντέξουν το βάρος της συμμετοχής.

  • Την περίοδο 2006/7, ο Σπόρτινγκ βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να τερματίζει ως πρωταθλητής της Α2, όμως την επόμενη σεζόν είδε το Ρέθυμνο να αγωνίζεται στην Α1! Οι Κρητικοί είχαν καταλάβει την 3η θέση και η ομάδα των Πατησίων είχε πάρει για τα καλά την κάτω βόλτα δέκα χρόνια μετά από μία περίοδο όπου πρωταγωνιστούσε στο πρωτάιλημα…

  • Μόλις ένα χρόνο αργότερα, το Πανόραμα αν και έκανε δικιά του τη 2η θέση της Α2 αγωνιστικά, δεν έκανε καν χρήση του δικαιώματος συμμετοχής, λόγω χρεών και στην Α1 της περιόδου 2008/09, αγωνίστηκε η Καβάλα, που πρακτικά αγόρασε το ΑΦΜ των Θεσσαλονικιών με περιπετειώδη τρόπο.

  • Οχτώ χρόνια αργότερα (2015/16), ο Φάρος Κερατσινίου θα τερμάτιζε 2ος στην Α2, αλλά δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στην μεγάλη κατηγορία και τη θέση του πήρε η Δόξα Λευκάδας, χάρη σε wild card που της χορηγήθηκε μετά από σχετικό «διαγωνισμό».

  • Last but not least, η προηγούμενη φορά πριν το Ψυχικό, που είχαμε δει μια παρόμοια κατάσταση, ήταν τη σεζόν 2019/20, όταν στο πρωτάθλημα της Α2 που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω του covid 19, την 2η θέση κατέλαβε ο Διαγόρας Δρυοπιδέων. Ο Ιωνικός Νίκαιας εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και έκανε δικό του το… πολυπόθητο ΑΦΜ, αν και το καλοκαίρι του 2020 είχε αποβληθεί από το πρωτάθλημα λόγω διοικητικών παραβάσεων. Τελικά αγωνίστηκε κανονικά στην Α1 της επόμενης περιόδου ως… Διαγόρας Δρυοπιδέων με το… διακριτικό όνομα Ιωνικός Νίκαιας

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0