Basket Talk

Ιτούδης: «Θέλουν να έρθουν στο γήπεδο Αντετοκούνμπο και Σλούκας»

Ιτούδης: «Θέλουν να έρθουν στο γήπεδο Αντετοκούνμπο και Σλούκας»

Ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε την πρόθεση να δώσουν το «παρών» οι Γιάννης, Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Κώστας Σλούκας προκειμένου να παρακολουθήσουν το ματς της Εθνικής με τη Μ. Βρετανία.

Έτοιμη για την αναμέτρηση απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι η Εθνική Ελλάδας (30/6, 20:00). Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε εν όψει της αναμέτρησης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως είναι πολύ πιθανό να βρεθούν ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, όπως και ο Κώστας Σλούκας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά:

«Υπάρχει επιθυμία του Γιάννη, του Θανάση, αλλά και του Κώστα Σλούκα να είναι παρόντες αύριο για να βοηθήσουν με την παρουσία τους συμπαίκτες τους», τόνισε ο Δημήτρης Ιτούδης. Μια κίνηση των δύο άσων των Μπακς που μαρτυρά πως θα είναι παρόντες στο Ευρωμπάσκετ.

Για την παρθενική παρουσία της Εθνικής ομάδας στη Λάρισα:

«Από την πρώτη στιγμή που μας αναφέρθηκε η πρόταση να έρθουμε στη Λάρισα, η χαρά μας ήταν μεγάλη. Θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για το έργο της Περιφέρειας, η προσφορά σας είναι σημαντική. Ευχαριστούμε που μας φιλοξενείτε εδώ και μας παρέχετε τα πάντα. Για μένα η θέση του ομοσπονδιακού προπονητή είναι χαρά και καθήκον. Θέλουμε να πετύχουμε πράγματα. Το μεγαλύτερο μπράβο ανήκει στους παίκτες, που θα μπορούσαν το καλοκαίρι να ξεκουράσουν το σώμα τους μετά από μια δύσκολη σεζόν, αλλά είναι εδώ, παρόντες με την Εθνική ομάδα. Και οι 16 που είναι εδώ μαζί μας και άλλοι τόσοι που αποτελούν τη δεξαμενή του ελληνικού μπάσκετ. Ο αγώνας με τη Μεγάλη Βρετανία δεν είναι εύκολος, αλλά έχουμε ενσυναίσθηση της υποχρέωσής μας φορώντας το εθνόσημο. Εκπροσωπούμε τη χώρα μας. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Τα παιδιά δουλεύουν με έναν εξαιρετικά επαγγελματικό τρόπο. Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και σας περιμένουμε στο γήπεδο για να ενώσετε τις φωνές σας».

Για το τι χρειάζεται το ελληνικό μπάσκετ για να επιστρέψει στην κορυφή:

«Δίπλα μου είναι ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης που διέπρεψε στην Λιετκαμπέλις. Οι τετριμμένες δηλώσεις που αφορούν στους ξένους αθλητές που παίρνουν χρόνο συμμετοχής από Έλληνες παίκτες, δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Η Ισπανία έχει ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, με πολύ καλούς ξένους, αλλά και μια πολύ δυνατή εθνική ομάδα. Είναι με σταθερότητα στα μετάλλια. Η Ελλάδα εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή από την αφρόκρεμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να έχει η Εθνική ομάδα δεδομένων των συνθηκών. Αυτό που θα ήθελα ως άνθρωπος του μπάσκετ είναι να πάμε πιο πίσω, στα τμήματα υποδομών. Να δούμε το θέμα των εγκαταστάσεων, όπως του Προμηθέα ή το νέο γήπεδο της Καρδίτσας. Όλο το αναπτυξιακό έργο που γίνεται για το αύριο θα με χαροποιούσε να δω τα αποτελέσματά του. Δεν μιλάμε για πολύ μακρινό μέλλον. Ένα παιδί που είναι 13 ετών τώρα μπορεί σε πέντε χρόνια να είναι μέλος της Εθνικής ομάδας».

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης είπε:

«Mεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ. Έχουμε κάνει μια προσπάθεια, δουλεύουμε αρκετά και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη Λάρισα. Είναι τιμή για μας που ο αυριανός αγώνας θα είναι sold out. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη για να δώσουμε χαρά στον κόσμο της Λάρισας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας στηρίζει και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε όλη την Ελλάδα χαρούμενη».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0