Basket Talk

Αποκάλυψη BN Sports: Πριμοδότηση με… μετρητά για τη χρησιμοποίηση παικτών 18-23 ετών στην Α2

tags :
Αποκάλυψη BN Sports: Πριμοδότηση με… μετρητά για τη χρησιμοποίηση παικτών 18-23 ετών στην Α2

Πώς θα σας φαινόταν να παίζει μία ομάδα της Α2 στο πρωτάθλημα μπάσκετ και να… πληρώνεται για αυτό από την Ομοσπονδία; Και όμως θα συμβεί τη νέα σεζόν αφού αναμένεται να ισχύσει η απόφαση της διοίκησης της ΕΟΚ για πριμοδότηση με ζεστό χρήμα, μετρητά στο τέλος της σεζόν, χρησιμοποίησης παικτών 18 έως 23 ετών!

Σχετικά Άρθρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του BN Sports η Ομοσπονδία όχι απλά με τη σύμφωνη γνώμη αλλά μετά από σχετικό αίτημα της πλειοψηφίας των ομάδων της Α2 πρόκειται από το επόμενο πρωτάθλημα να καθιερώσει το εξής:

Κάθε ομάδα που θα χρησιμοποιεί παίκτες ηλικίας 18 έως 23 ετών στο τέλος της σεζόν με βάση έναν αλγόριθμο θα λαμβάνει χρήματα από την Ομοσπονδία επειδή προωθεί νεαρούς Έλληνες παίκτες. Όσο πιο μικρός σε ηλικία είναι ο παίκτης και όσο περισσότερο χρόνο αγωνίζεται στους αγώνες της ομάδας τόσο θα αυξάνεται το ποσό που θα λάβει στο τέλος της σεζόν η ομάδα του.

Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα ποσά που θα μπορεί λαμβάνει μία ομάδα ανάλογα με τη χρήση νεαρών Ελλήνων παικτών δεν θα είναι όμως… ψίχουλα. Άλλωστε οι ίδιες οι ομάδες ζήτησαν η πριμοδότησή τους να είναι σε μετρητά ώστε να καλύπτουν τα έξοδά τους.

Το «πρόγραμμα» αυτό θα ξεκινήσει πιλοτικά στην Α2 την επόμενη σεζόν παράλληλα με τη χρησιμοποίηση μέχρι δύο ξένων (οι οποίοι φυσικά δεν περιλαμβάνονται στο «μέτρο» πριμοδότησης παικτών κάτω των 23 ετών).

Να σημειωθεί ότι όπως σχολίασε το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Τάσος Δελημπαλταδάκης κάτω από την ανάρτηση στη σελίδα του BN Sports στο facebook το μέτρο πριμοδότησης αναμένεται να αφορά παίκτες κάτω των 25 ετών ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο οι ομάδες να "πληρωθούν" ανταποδοτικά για τα έξοδα που θα κάνουν όλη τη σεζόν αναφορικά στα οδοιπορικά διαιτητών και έξοδα γραμματείας στους αγώνες τους.

Όσον αφορά στο περιβόητο θέμα της χρησιμοποίησης των ξένων παικτών μέχρι 50 λεπτά ανά αγώνα από την ΕΟΚ διευκρινίστηκε σε συναντήσεις που έγιναν με εκπροσώπους ομάδων και παικτών τα εξής:

  • Αν μία ομάδα διαθέτει έναν ξένο αυτός θα μπορεί να αγωνίζεται δίχως περιορισμό χρόνου
  • Αν μια ομάδα διαθέτει δύο ξένους αυτοί θα μπορούν να αγωνίζονται συνολικά 650 αγωνιστικά λεπτά ανά γύρο (1.300 αγωνιστικά λεπτά την κανονική περίοδο) δηλαδή 50 λεπτά μέσο όρο ανά αγώνα (50 Χ 13 αγώνες ίσον 650 λεπτά).
  • Πριν από κάθε αγώνα θα ενημερώνονται ομάδες, γραμματεία και διαιτητές για το πόσος χρόνος “απομένει” για τη χρησιμοποίηση των ξένων κάθε ομάδα συνολικά ανά γύρο πρωταθλήματος ώστε να μην ξεπερνούν το όριο.
  • Εννοείται ότι μία ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει σε έναν αγώνα από 40 λεπτά και τους δύο ξένους της και για παράδειγμα στον επόμενο να τους αφήσει εκτός αν ο αντίπαλος είναι “εύκολος” προκειμένου να μην μειωθεί ο χρόνος που θα τους απομένει έως το τέλος κάθε γύρου. Και τέλος
  • Όταν μία ομάδα ξεπερνάει το όριο των 650 λεπτών ανά γύρο και για τους δύο ξένους τότε θα υπάρχουν ποινές από πρόστιμο 2.000 ευρώ (για περιπτώσεις λίγων δευτερολέπτων παραπάνω) έως και μηδενισμού (για περιπτώσεις καταπάτησης του κανονισμού για ένα λεπτό ή περισσότερο).

Γιάννης Ψαράκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0