Basket Talk

Παράσταση τίτλου στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός αγκαλιά με το πρωτάθλημα 2-0 τον Παναθηναϊκό, που κατέρρευσε στο 2ο ημίχρονο (video)

Παράσταση τίτλου στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός αγκαλιά με το πρωτάθλημα 2-0 τον Παναθηναϊκό, που κατέρρευσε στο 2ο ημίχρονο (video)

Για ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπαιζε σαν… φάντασμα και ο Παναθηναϊκός θυμίζοντας ένδοξες στιγμές προηγούμενων ετών. Οι πράσινοι έφτασαν στο +14 αλλά η ομάδα του Μπαρτζώκα πιάνοντας με ηγέτη τον ασυγκράτητο Ντόρσεϊ τα στάνταρ της στην 3η περίοδο αποκατέστησε την… τάξη, έκανε το 2-0 και την Παρασκευή ετοιμάζεται για φιέστα τίτλου στο ΣΕΦ.

Όλα ήταν θέμα μομέντουμ και αντιμετώπισης. Ο Παναθηναϊκός με περίσσιο πάθος που δεν είχε δείξει έως τώρα στη σεζόν μπήκε στο ματς με το μαχαίρι στα δόντια. Έτοιμος να δώσει απαντήσεις. Παπαπέτρου και Παπαγιάννης ήταν ασταμάτητοι και το 18-20 του 9ου λεπτού έγινε με επιμέρους 25-12, 46-32 στο ημίχρονο με τον Νέντοβιτς να βάζει το λιθαράκι του στο τέλος της 2ης περιόδου με τρίποντο από τη σέντρα!

Στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός έμοιαζε να πελαγοδρομεί (4/19 δίποντα!). Ο Φαλ ήταν μπλοκαρισμένος από την άμυνα με παγίδες του Παναθηναϊκού και βγήκε εκτός ρυθμού, οι γκαρντ (πλην Σλούκα) εκτός κλίματος αγώνα με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός βάζοντας και την εξέδρα στο παιχνίδι να κυριαρχήσει και να δείξει ικανός για την ισοφάριση.

Πάνω όμως που όλα έδειχναν 1-1 ξύπνησε το… θεριό. Με μπροστάρη τον Τάιλερ Ντόρσεϊ ο οποίος έβαλε 13 πόντους μέσα σε 3,5 αγωνιστικά λεπτά και με άμυνα που έσπαγε κόκαλα οι ερυθρόλευκοι θύμισαν ξανά την ομάδα που κυριάρχησε έως τώρα στη σεζόν. Με τον Βεζένκοβ να βοηθάει οι ερυθρόλευκοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 23-2 μέσα σε κάτι παραπάνω από 5,5 λεπτά απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που κατέρρευσε ολοκληρωτικά κάτι που φάνηκε από τα 1/7 εντός πεδιάς και κυρίως τα 5 αβίαστα λάθη στο διάστημα αυτό.

Ο Ολυμπιακός πλέον έχοντας προηγηθεί 55-49 είχε ανακτήσει και την ψυχολογία του και αντιμετώπισε με ψυχραιμία το στιγμιαίο ξύπνημα των γηπεδούχων (53-55 και 56-60 πριν το 30λεπτο) και κράτησε μία διαφορά ασφαλείας 10 πόντων (66-56) που του χρησίμευσε στα τελευταία δευτερόλεπτα της ύστατης πράσινης αντεπίθεσης που έφτασε μέχρι το -4 (76-72).

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το live του BN Sports

Το στατιστικό της αναμέτρησης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0