Basket Talk

ΑΕΚ - Προμηθέας 82-95: Εμφατικό διπλό στα Λιόσια και πλεονέκτημα στους Πατρινούς! (video)

ΑΕΚ - Προμηθέας 82-95: Εμφατικό διπλό στα Λιόσια και πλεονέκτημα στους Πατρινούς! (video)
Ο Προμηθέας άλωσε το κλειστό των Άνω Λιοσίων και πήρε το πλεονέκτημα στη σειρά με την ΑΕΚ
Ο Προμηθέας έκανε εμφατικό break στην έδρα της ΑΕΚ, επικρατώντας με 95-82 και παίρνοντας πλέον το πλεονέκτημα στη σειρά με την «Ένωση». Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων έχει οριστεί για την Τετάρτη 25/05 στις 17:00 στο «Δημήτρης Τόφαλος», εκεί όπου το σύνολο του Μάκη Γιατρά θα κοιτάξει να κάνει το 2-0 για να προχωρήσει παρακάτω, ενώ οι παίκτες του Κούρο Σεγκούρα θα επιχειρήσουν να κάνουν το break στο break και να ισοφαρίσουν, στέλνοντας τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι στην έδρα τους. 

Πληθωρική εμφάνιση με 21 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ πραγματοποίησε για τους νικητές ο Δημήτρης Αγραβάνης, ενώ σε καλή κατάσταση επέστρεψε από τραυματισμό του ο Κέντρικ Ρέι, ο οποίος μέτρησε 12 πόντους και 5 τελικές πάσες. Ντεμπούτο με τους Πατρινούς έκανε ο Μάρκους Φόστερ που είχε 10 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ισάριθμα λάθη. 



Τα... όργια του Άντι Ράουτινς, που είχε 4/4 τρίποντα σε κάτι περισσότερο από 7 αγωνιστικά λεπτά, έκλεψαν τις εντυπώσεις στην εναρκτήρια περίοδο του ματς, ωστόσο, αυτά δεν απέτρεψαν τον Προμηθέα να προηγηθεί με 25-22, χάρις στην ευστοχία του από μέση και κοντινή απόσταση (8/12 δίποντα). Να σημειώσουμε δε ότι στο τέλος του δεκαλέπτου δημιουργήθηκε αναστάτωση στην κερκίδα, μετά από από ένα εύστοχο τρίποντο του Γιάννη Αγαβάνη. 

Το σφυροκόπημα των Πατρινών στη ρακέτα της «Ένωσης» συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό μέχρι την ανάπαυλα. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά βρήκαν εκεί 26 πόντους συνολικά στο πρώτο μισό της αναμέτρησης και πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα ενός καλαθιού (44-42) και πρώτο σκόρερ τον Δημήτρη Αγραβάνη με 11 πόντους. 

Στο 28' οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (62-52), έπειτα από μακρινό σουτ του αρχηγού τους, αφού η επίθετική παραγωγή της ΑΕΚ άρχισε να φθίνει αισθητά. Όσο περνούσε η ώρα η διαφορά μεγάλωνε με τους παίκτες του Κούρο Σεγκούρα να μην μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω και να χάνουν το πλεονέκτημα που είχαν αποκτήσει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. 

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 42-44, 58-69, 82-95

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ. 

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0