Basket Talk

BCL: Στον τελικό η Τενερίφη, επικράτησε της Χαποέλ Χολόν με 78-71 (video)

BCL: Στον τελικό η Τενερίφη, επικράτησε της Χαποέλ Χολόν με 78-71 (video)
Η Τενερίφη, μπροστά σε 8.000 φιλάθλους της που ταξίδεψαν στο Μπιλμπάο, ήταν καλύτερη της Χαποέλ Χολόν και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Basketball Champions League με 78-71. 

Στο πλάισιο του πρώτου ημιτελικού του Basketball Champions League, στο παρκέ της «Bilbao Arena» τέθηκαν αντιμέτωπες η Τενερίφη, κάτοχος της διοργάνωσης το 2017 και η Ισραηλινή Χαποέλ Χολόν, με την κόρνα της λήξης να βρίσκει νικήτές τους Ισπανούς του Τσους Βιντορέτα. Η Τενερίφη ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και δίκαια πέρασε στον τελικό του Final 4 του Basketball Champions League, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (8/5) με αντίπαλο μία εκ των Λούντβιγκσμπουργκ ή Μανρέσα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Ισπανούς να προηγούνται από νωρίς ακόμα και με +12 και να διατηρούν μια διαφορά σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Στο μόνο σημείο που η ομάδα του Γκάι Γκούντες αντέδρασε και κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, φτάνοντας να προηγηθεί, ήταν στα μισά του 4ου δεκαλέπτου (69-68), όμως οι παίκτες της Τενερίφης διατήρησαν την ψυχραιμία τους, και με μπροστάρη τον πολύπειρο Μαρσελίνιο Χουέρτας (17π. 9 ασίστ), έφτασαν στη νίκη. Ο παλιός μας... γνώριμος, Γκιόργκι Σερμαντίνι τελείωσε το ματς με 14 πόντους κι 7 ριμπάουντ.

Σε ο,τι αφορά τη Χολόν, ο Τζο Ράγκλαντ έκανε σπουδαία εμφάνιση με 22 πόντους και 5 ασίστ, όμως οι προσπάθειες του δεν αρκούσαν για να οδηγήσουν στον τελικό την ομάδα του Ισραήλ. Στα αξιοσημείωτα, ότι το ματς διήρκησε πάνω από δύο ώρες, λόγω των συνεχόμενων διακοπών για φάουλ και διαμαρτυρίες αλλά και η παρουσία 8.000 φιλάθλων της Τενερίφης, που έδωσαν δυναμικό παρόν στο Μπιλμπάο. Το αξιοπερίεργο είναι πως το γήπεδο δεν γέμισε, παρά την παρουσία στο Final 4 και της Μανρέσα, μιας 2ης δηλαδή Ισπανικής ομάδας στην πόλη...

 

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 33-42, 51-59, 71-78

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0