Basket Talk

«Σαν ηφαίστειο που ξυπνά…» - Ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι και ο κόσμος του στα… ουράνια

«Σαν ηφαίστειο που ξυπνά…» - Ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι και ο κόσμος του στα… ουράνια

Ο Ολυμπιακός είναι στο Βελιγράδι! Μετά από πέντε χρόνια βρίσκεται και πάλι στο Final Four.

Σε ένα Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που… φλεγότανε και τον κόσμο στο πλευρό του από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός, πήρε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου.

Με σκορ 94-88 επικράτησε στον πέμπτο παιχνίδι των play off απέναντι στην γαλλική Μονακό του Μάικ Τζέιμς. Τα βλέμματα ολόκληρου του μπασκετικού φίλαθλου κοινού ήταν στραμμένα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο Κέβιν Ντουράντ έδωσε το «παρόν» στο Πριγκιπάτο, έτσι δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τον… τελικό του ΣΕΦ. «KD» και BN Sports μπήκαν… παρέα στο ΣΕΦ.

Ο αγώνας ήταν… ακατάλληλος για καρδιακούς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι για μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως… έχουν μέταλλο και δεν θα αφήσουν κανέναν να τους πάρει την ευκαιρία για το «όνειρο» του Βελιγραδίου. Έτσι άρπαξαν μέσα από τα χέρια της Μονακό το εισιτήριο για το Final Four μέσα στο «καμίνι» του ΣΕΦ.

Ο Κέβιν Ντουράντ εξεπλάγη από την απίστευτη ατμόσφαιρα και το πάρτι που έστησαν οι φίλοι του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Με σχετικό ποστάρισμα στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, αποθέωσε τους Πειραιώτες, σχολιάζοντας μάλιστα την… πύρινη ατμόσφαιρα γράφοντας: «Η αποκάλυψη».

Οι εικόνες αυτές όμως, με μερικούς φίλους του Ολυμπιακού να μπαίνουν στο παρκέ μερικά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, όπως και η χρήση των καπνογόνων, δεν άρεσε στην αρμόδια αρχή της Ευρωλίγκα, καταδικάζοντας το περιστατικό με σχετική ανακοίνωση.

Το πανηγυρικό κλίμα των «κόκκινων» δεν μπορούσε να το σταματήσει πραγματικά τίποτα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, στις δηλώσεις του εξέφρασε για πρώτη φορά τις βλέψεις που είχε από το καλοκαίρι πως πίστευε ότι η ομάδα του θα φτάσει μέχρι και το Final Four, ενώ λίγο νωρίτερα είχε στήσει πάρτι μαζί με την ομάδα και τους φιλάθλους στο παρκέ!

Ο Κώστας Σλούκας στις δηλώσεις του ήταν άκρως... εκδηλωτικός, εκφράζοντας πως ο στόχος του ερχόμενος στον Ολυμπιακό ήταν ακριβώς αυτός, να επιστρέψει την ομάδα εκεί που της αρμόζει.

Ο Γιώργος Πρίντεζης με τη σειρά του, εκθείασε τους προέδρους του Ολυμπιακού, σεβόμενος την προσπάθεια και τις θυσίες των αδελφών Αγγελόπουλων να κρατήσουν στην κορυφή την ομάδα.

Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος δεν παρέλειψαν να μιλήσουν στονυς παίκτες στα αποδυτήρια. Ξεκαθάρισαν πως «στόχος είναι η κατάκτηση του τροπαίου» και πως ένας παίκτης ΜΟΝΟ στον Ολυμπιακό μπορεί να τα ζήσει αυτά.  

Από την πλευρά των Μονεγάσκων, ο Μάικ Τζέιμς έδειξε σεβασμό απέναντι στην ομάδα του Πειραιά. Αγκάλιασε όλο τον πάγκο των ερυθρόλευκων, δείχνοντας την… κλάση του, ενώ στις δηλώσεις που παραχώρησε μετά το τέλος της αναμέτρησης έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και ευχήθηκε καλή τύχη στο… ταξίδι του Βελιγραδίου.

Υπενθυμίζουμε πως το Final Four έχει ήδη οριστεί για τις 19 και 21 Μαΐου.

Τα συγχαρητήρια του, δεν παρέλειψε να στείλει και ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, Ρικ Πιτίνο.

Δημήτρης Φεραδούρος

 www.bnsport.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0