Basket Talk

Η μάγισσα που νοίκιασαν οι Νάγκετς και απέτυχε παταγωδώς στο έργο της

Η μάγισσα που νοίκιασαν οι Νάγκετς και απέτυχε παταγωδώς στο έργο της

Στα playoffs η ένταση ανεβαίνει, όπως άλλωστε και το διακύβευμα. Πριν 47 χρόνια οι Νάγκετς τερμάτισαν την έννοια του «νίκη με κάθε μέσο», προσλαμβάνοντας μάγισσα να κάνει βουντού στους Πέισερς, μόνο που δεν εξελίχθηκε όπως ήλπιζαν.

Ο αγώνας ήταν ο πέμπτος της σειράς του δευτέρου γύρου μεταξύ των δύο συλλόγων του ABA ακόμα τότε, καθώς δεν είχε γίνει η συγχώνευση με το NBA. Οι «Σβώλοι» ήθελαν τη νίκη οπωσδήποτε και κατέφυγαν σε… σκοτεινές δυνάμεις. Προσέλαβαν μια επαγγελματία μάγισσα να ρίξει κατάρες στους αντιπάλους. Τα μάγια της Ραμπότα (έτσι την έλεγαν) έλαβαν χώρα σε διάφορα στάδια, πριν την έναρξη του αγώνα, κατά τη διάρκειά του στον πάγκο, αλλά και στα τάιμαουτ. Μέχρι και καζάνι έφερε στη μέση του γηπέδου, για να επιτελέσει το έργο της.

Μάλιστα είχε ιδιαίτερη στόχευση στον Τζορτζ ΜακΓκίνις, του οποίου χρησιμοποίησε ένα ομοίωμα κανονικών διαστάσεων. Προφανώς όλοι όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο έβλεπαν κάτι που θύμιζε μια μείξη από καρναβάλι και ταινία τρόμου. Από τη μια πλευρά το καζάνι, η κούκλα του παίκτη των Πέισερς και όλα τα σύνεργα εξάσκησης της απόκρυφης τέχνης κι από την άλλη η διαρκής παρουσία στον πάγκο για να «δέσει» τα μάγια ακόμα περισσότερο. Ίσως ήταν μια πρώιμη εκδοχή του ΜάμΡα του παντοτινού, χρόνια πριν την προβολή των «Thundercats». Μάτι της Θαντέρα μπορεί να μην υπήρχε, όλες οι ακατάληπτες φράσεις και τα εφέ ήταν εκεί, μια πυραμίδα της έλλειπε…
μεσα1_1.jpg

μεσα_2.jpg

μεσα3_2.jpg

Όλο αυτό το σκηνικό, όσο κι αν ακούγεται περίεργο δεν ήταν έμπνευση της στιγμής, αλλά ενέργεια επηρεασμένη από τους Πέισερς. Κι αυτό γιατί εκείνοι είχαν την μασκότ τους, τον Χάρυ τον χορευτή, που με τις φιγούρες και τα βουντού του, αποσυντόνισε το Ντένβερ στο δεύτερο ματς και συνέβαλε στη νίκη με 131-124. Οι γηπεδούχοι λοιπόν είπαν να κάνουν κάτι παρόμοιο, ανεβάζοντας βέβαια κατακόρυφα το επίπεδο γραφικότητας. Βέβαια το σχέδιο δεν πήγε και πολύ καλά. Η Ιντιάνα έλυσε τα μάγια πολύ εύκολα, επικρατώντας με 119-90. Μάλλον για κάθε Μάμρα τελικά υπάρχει ένας Λάιονο.

Γιώργος Διαλυνάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0