Basket Talk

Η πανάκριβη «ανταλλαγή» Αλβέρτη – Σελετόπουλου και η πρώτη συνέντευξη του Φράγκι!

Η πανάκριβη «ανταλλαγή» Αλβέρτη – Σελετόπουλου και η πρώτη συνέντευξη του Φράγκι!
Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, σημαία του Παναθηναϊκού για περισσότερα από 30 χρόνια, αποχώρησε από το σύλλογο μετά την πράσινη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου και το BN Sports ανατρέχει στο χρονικό της μεταγραφής του στο «τριφύλλι» και την πρώτη συνέντευξη της καριέρας του. 
Σχετικά Άρθρα

Δεκαέξι ετών και δύο μηνών. Τόσο ήταν ο Φραγκίσκος Αλβέρτης όταν φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού, την οποία έβγαλε οριστικά (;) το πρωί της 13ης Απριλίου του 2022, λίγους μήνες πριν συμπληρώσει 48 χρόνια ζωής. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε με πολλές ελπίδες, ξεπέρασε και τις πιο φιλόδοξες προσδοκίες και έληξε… άγαρμπα μετά από τρεις και πλέον δεκαετίας σε ποικίλα πόστα. 

To BN Sports ανοίγει τα κιτάπια της ιστορίας και σας μεταφέρει το χρονικό της μεταγραφής του από τη Γλυφάδα στους «πράσινους», ανατρέχοντας στην παρθενική συνέντευξη του Αλβέρτη, την οποία είχε παραχωρήσει στον Δημήτρη Καρύδα και το περιοδικό «Τρίποντο», που είχε κυκλοφορήσει στις 28 Αυγούστου του 1990.

Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή. Η διοίκηση των «πρασίνων» ξεχώρισε από νωρίς το άστρο του «Φράγκι» και έδωσε γη και ύδωρ για να τον αποκτήσει. Ή κάτι πολύ κοντινό σε ύδωρ τέλος πάντων, αφού παραχώρησε στην Γλυφάδα τον Δημήτρη Σελετόπουλο, έναν από τους καλύτερους Έλληνες πολίστες όλων των εποχών και 50 (!) εκατομμύρια δραχμές! 

Να σημειώσουμε δε ότι ενώ οι δύο ομάδες τα είχαν βρει σε όλα για την… ανταλλαγή, η συμφωνία πήγε να χαλάσει, αφού ο 28χρονος τότε διεθνής πολίστας δεν ήταν ευχαριστημένος με τα 12 εκατομμύρια δραχμές που του έδινε η Γλυφάδα και τελικά κατάφερε να αποσπάσει 15.000.000, λέγοντας τότε το μεγάλο «ναι». 

Οι εφημερίδες της εποχής έγραφαν χαρακτηριστικά ότι είχε δοθεί ένας «Μπέμπης», όπως ήταν το παρατσούκλι του Σελετόπουλου, για έναν άλλο μπέμπη, λόγω του νεαρού της ηλικίας του Αλβέρτη, ο οποίος βρισκόταν στο Τερουέλ της Ισπανίας με την Εθνική Παίδων για τους Μεσογειακούς Αγώνες τις ημέρες που έκλεισε το μεγάλο deal. Μία συμφωνία που έκανε τον άσημο μέχρι τότε Φραγκίσκο Αλβέρτη τον πιο «μικρό Έλληνα εκατομμυριούχο». 

1_8.jpeg

Παρά τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του, ο Αλβέρτης έδειξε με το καλημέρα ότι ήταν πολύ πιο ώριμος από την ηλικία του. «Ένα 10% μου κέντρισε το ενδιαφέρον αυτή η ιστορία» είπε κυνικά στην πρώτη ερώτηση του δημοσιογράφου για το πόσο τον επηρέασε η όλη υπόθεση της μεταγραφής. 

«Εγώ παίζω μπάσκετ γιατί μου αρέσει και όχι γιατί είχα σκοπό να κάνω μέχρι τα 20 μια καλή μεταγραφή και να λύσω το οικονομικό πρόβλημα», αποκρίθηκε λίγο αργότερα. 

Και συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος, αναφέροντας: «Δεν νομίζω ότι επειδή πήγα στον Παναθηναϊκό θα παίξω πιο εύκολα στις εθνικές ομάδας». Εξάλλου, αυτό το παράσημο το είχε κατακτήσει ήδη! 

Λίγο αργότερα χαρακτήρισε το μπάσκετ ως «τρόπο ζωής», ενώ περιέγραψε και τη ρουτίνα του. Προπόνηση, σπίτι, ξεκούραση, προπόνηση, με ενδιάμεσες στάσεις στο σχολείο και το διάβασμα. Ούτε λόγος για διασκέδαση και παιδική ανεμελιά. 

3-4.png

«Είναι θέμα νοοτροπίας και ψυχολογίας περισσότερο να αντέξεις τον υψηλό συναγωνισμό, τον ανταγωνισμό», τόνισε επίσης, και δεν ήθελε πολύ για να καταλάβει κανείς ότι ο Φράγκι είχε από την αρχή το σωστό μεντάλιτι που του χάρισε και τόσες επιτυχίες. 

Από νωρίς ήξερε και τα δυνατά του σημεία. «Από μικρός ήθελα να παίξω μακριά από το καλάθι και ελπίζω να μου δοθεί αυτή η ευκαιρία γιατί πιστεύω ότι έχω καλό σουτ». Spoiler Alert. Σωστά πίστευε! 

Όσο για τον επίλογο της συνέντευξης, αυτός ανέφερε: «Κοίτα μην γράψεις ότι δεν χάρηκα για τη μεταγραφή και με παρεξηγήσουν. Και εγώ χάρηκα και μου άρεσε. Να, απλά προσπάθησα να μην επηρεαστώ και σκεφτώ διάφορα. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, ο προπονητής και όλοι μου οι συμπαίκτες μου φέρθηκαν από την πρώτη στιγμή πολύ καλά. Τους ευχαριστώ όλους γιατί κάνουν ότι μπορούν για να μην αισθανθώ άσχημα». 

Άραγε ο επίλογος της σχέσης του με τον Παναθηναϊκό να του άφησε την ίδια αίσθηση;

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0