Basket Talk

«Έκλεψε» στο τέλος το διπλό ο Κολοσσός μέσα στο Λαύριο (84-81)! (video)

«Έκλεψε» στο τέλος το διπλό ο Κολοσσός μέσα στο Λαύριο (84-81)! (video)
Δια χειρός Μομίροφ, ο Κολοσσός Ρόδου... έκλεψε το «διπλό» από τη Λαυρεωτική και υπερασπίστηκε την τρίτη θέση του στη βαθμολογία της Basket League.
Το Λαύριο υποδέχτηκε τον Κολοσσό Ρόδου για την 20η αγωνιστική της Basket League στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου. Οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη εικόνα καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά οι Ροδίτες με ένα ξέσπασμα τα τελευταία λεπτά κατάφεραν να... κλέψουν το διπλό.
 Ο έλεγχος από την αρχή ήταν στην μεριά των γηπεδούχων, με τον Δημήτρη Κακλαμανάκη να σκοράρει 10 πόντους στην πρώτη περίοδο για την ομάδα του Σερέλη, ενώ Βον και Αμινού είχαν 6 και 5 πόντους αντίστοιχα.
 
Τα πράγματα στο δεύτερο δεκάλεπτο άλλαξαν, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν τρίποντο με τον Περσίδη στην πρώτη επίθεση, ενώ στη συνέχεια έμειναν... άποντοι για διάστημα πεντέμιση λεπτών. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Ροδίτες και με ένα σερί 14-0 πήραν «κεφάλι» στο σκορ. Παρόλα αυτά το Λαύριο, με τρία διαδοχικά τρίποντα (δυο Γερομίχαλος και ένα Ουίλιαμς) «μπήκαν» ξανά στο ρυθμό και το σκορ του παιχνιδιού, παίρνοντας το προβάδισμα (43-41) λίγο πριν την ανάπαυλα.
 
Σειρά του Κολλοσού για άσχημο ξεκίνημα περιόδου, καθώς στο τρίτο δεκάλεπτο έμεινε στους δύο πόντους για διάστημα πέντε λεπτών. Στο ίδιο κομμάτι το Λαύριο σκόραρε εννέα και πήρε την αντίστοιχη διαφορά στο σκορ (52-43). Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι πριν την ολοκλήρωση της περιόδου μείωσαν το σκορ και έδειξε πως το παιχνίδι έχει ακόμα παλμό! 
 
Το τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο είχε πολλές «μάχες» σώμα με σώμα. Οι δύο ομάδες επέλεξαν κοντινές εκτελέσεις με τους φιλοξενούμενους να χάνουν πολλές... εύκολες προσπάθειες και η ομάδα της Λαυρεωτικής ευνοήθηκε παίρνοντας το προβάδισμα. Με ένα τρίποντο του Βασίλη Μουράτου (37:53) οι γηπεδούχοι άνοιξαν τη διαφορά στους 7 πόντους (79-72), αλλά ο Κολοσσός με ένα σερί 10-0 πήρε προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και έτσι γνώρισαν την εντός έδρας ήττα. Πρωταγωνιστής ήταν ο Μομίροφ, ο οποίος σκόραρε δύο κρίσιμα τρίποντα.
 
 
Τα δεκάλεπτα: ​24-18, 43-41, 64-61,81-84.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Δημήτρης Φεραδούρος

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0