Basket Talk

Παρελθόν από τη Ζαλγκίρις ο Ζντοβτς - Τα ηνία στον Μασκβίτις

Παρελθόν από τη Ζαλγκίρις ο Ζντοβτς - Τα ηνία στον Μασκβίτις
Δεύτερη προπονητική αλλαγή μέσα στην ίδια σεζόν για τη Ζαλγκίρις
Έξι μήνες κατάφερε να μείνει στον πάγκο της Ζαλγκίρις Κάουνας ο Γιούρι Ζντοβτς. Τα ηνία περνάνε πλέον στον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής ΛιθουανίαςΚάζις Μακσβίτις, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών, με προοπτική ανανέωσης για ένα ακόμα. 

Η Λιθουανική ομάδα που προσέλαβε τον Ζντοβτς στις 8 Οκτωβρίου, απολύοντας κακήν κακώς τον Μάρτιν Σίλερ, ο οποίος μπήκε στη λίστα με τις πιο γρήγορες απολύσεις στην ιστορία της Euroleague, του έδειξε επίσης την πόρτα της εξόδου, μετά την κατάληψη της τελευταίας θέσης στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, αλλά και την πρόσφατη ήττα από τη Γιονάβα στο εγχώριο πρωτάθλημα.

«Αποφασίσαμε να βάλουμε τα θεμέλια όχι μόνο για το τέλος της τρέχουσας σεζόν, αλλά και για την επόμενη και προχωρήσαμε στις αλλαγές τώρα. Δεν είναι μυστικό ότι ο Μακσβίτις θα πρέπει να περάσει το καλοκαίρι με την Εθνική ομάδα της Λιθουανίας, οπότε θα χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους μήνες, προκειμένου να μάθει τους παίκτες και τους προπονητές, όπως και τη φιλοσοφία των ανθρώπων που θα παραμείνουν στο κλαμπ», τόνισε ο general manager της Ζαλγκίρις, Παούλιους Μοτιεγιούνας, σχετικά την πρόσληψη του Μακσβίτις σε αυτό το σημείο της σεζόν. 

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0