Basket Talk

Το πάλεψε η Ρεάλ, αλλά η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε μεγάλη νίκη με 108-97 σε ένα 45λεπτο ντέρμπι! (video)

Το πάλεψε η Ρεάλ, αλλά η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε μεγάλη νίκη με 108-97 σε ένα 45λεπτο ντέρμπι! (video)
Ντερμπάρα με τα όλα της. Παράταση, αποβολές, πολύ πρωταγωνιστές, με την Μπαρτσελόνα να υποτάσσει εν τέλει τη Ρεάλ
Ντέρμπι με τα όλα του έγινε ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, που χρειάστηκαν 45 λεπτά για να λύσουν τις διαφορές τους στο clasico της 28ης αγωνιστικής της ACB! Οι Μπλαουγκράνα κατάφεραν να επικρατήσουν τελικά με 108-97 (89-89 κ.ά), διευρύνοντας κι άλλο τη διαφορά τους από τη «βασίλισσα». Οι γηπεδούχοι, που οδηγούν την κούρσα στο πρωτάθλημα, βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 22-5, ενώ οι Μαδριλένοι έπεσαν στο 19-8. 

Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους είχε το πάνω χέρι μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου, όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ρεάλ, με μπροστάρη τον Βενσάν Πουαριέ που έβαλε 9 πόντους και μάζεψε 4 ριμπάουντ, κατάφερε να περάσει μπροστά και να αγγίξει τη νίκη. Με 0.9" να απομένουν για το φινάλε του 40λεπτου ο Πουαριέ χρεώθηκε όμως με φάουλ στη διεκδίκηση του ριμπάουντ και έστειλε τον Σέρτακ Σάνλι στη γραμμή της «φιλανθρωπίας». Ο Τούρκιος σέντερ αστόχη στην πρώτη βολή, αλλά τουλάχιστον ισοφάρισε το ματς (89-89). Ο Σέρχιο Γιούλ πήρε την τελευταία επίθεση των Μαδριλένων και λίγο έλειψε να πετύχει ένα πολύ μακρινό τρίποντο. Κάπως έτσι το ματς πήγε στην παράταση. 

Εκεί ανέλαβε δράση ο Νάιτζελ Χέιζ, που με 9 δικούς του πόντους έδωσε μεγάλη ώθηση στην Μπάρτσα.

Το παιχνίδι αποδείχθηκε μάλιστα... επεισοδιακό, αφού πέντε λεπτά πριν το φινάλε Νίκολα Μίροτιτς και Αλμπέρτο Αμπάλντε μανούριασαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να αποβληθούν αμφότεροι, χρεωμένοι με αντιαθλητικό φάουλ και τεχνική ποινή. Οι δύο συμπαίκτες στην Εθνική Ισπανίας συνέχισαν δε να λογομαχούν μέχρι και τη φισούνα, την ώρα που πήγαιναν στα αποδυτήρια. 


Λαπροβίτολα (20 πόντοι), Σμιτς (18 πόντοι, 4 ριμπάουντ), Έξουμ (16 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα), Χέιζ (16 πόντοι, 3 ασίστ), Μίροτιτς (14 πόντοι, 3 ριμπάουντ), Σανλί (10 πόντοι, 2 ριμπάουντ) ξεχώρισαν για τους νικητές, ενώ από πλευράς ηττημένων, Ντεκ (17 πόντοι, 4 ριμπάουντ), Πουαριέ (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Ταβάρες (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Γιαμπουσέλε (13 πόντοι, 3 ριμπάουντ) έδωσαν μάχη, αλλά δεν κατάφεραν να χαμογελάσουν στο φινάλε. 

Εκτός αποστολής για ένα ακόμα ματς οι Τομά Ερτέλ και Τρέι Τόμπκινς, οι οποίοι θεωρούνται πια ξένο σώμα για τον Πάμπλο Λάσο

Τα δεκάλεπτα: 27-23, 51-46, 71-65, 89-89 (κ.ά), 108-97 (παρ.)

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0