Basket Talk

Κολοσσός - Προμηθέας 68-61: Δεν λύγισαν στην πίεση οι Ροδίτες και πατάνε πιο γερά στην τετράδα (video)

Κολοσσός - Προμηθέας 68-61: Δεν λύγισαν στην πίεση οι Ροδίτες και πατάνε πιο γερά στην τετράδα (video)
Μια ακόμα σπουδαία νίκη για τον Κολοσσό Ρόδου, που ξεπέρασε το εμπόδιο του Προμηθέα Πάτρας και πατάει πιο γερά στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. 
Την 11η φετινή του νίκη πανηγύρισε ο Κολοσσός Ρόδου, που ήταν καλύτερος από τον Προμηθέα Πάτρας στο μεγαλύτερο μέρος της μεταξύ τους αναμέτρησης για την 21η αγωνιστική της Basket League και επικράτησε τελικά με 68-61. Οι γηπεδούχοι επέδειξαν επιθετικό πλουραλισμό, αφού πέντες παίκτες τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ ήταν και ιδιαίτερα αποτελεσματικοί πίσω από τα 6.75μ (9/18 τρίποντα). Μίλερ και Ποτ μοιράστηκαν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, πετυχαίνοντας 13 πόντους έκαστος. 

Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο «σμαραγδένιο» νησί χωρίς τους Νίκο Γκίκα, Κέντρικ Ρέι, Νίκο Ρογκαβόπουλο και Ντάριο Χαντ, αλλά με τους νεοαποκτηθέντες Γιάννη Αγραβάνη (1 πόντος, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη, 3 κλεψίματα) και Κόνερ Φράνκαμπ (8 πόντοι, 2 ασίστ, 2 λάθη, 2 κλεψίματα), ενώ δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα επιθετικά (13/31 δίποντα, 6/25 τρίποντα). 

Αργό τέμπο και σεταρισμένες επιθέσεις επέλεξαν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως αμφότερες ήταν αρκετά άστοχες. Οι Ροδίτες είχαν 4/11 δίποντα, 2/4 τρίποντα και ο Προμηθέας 1/6 δίποντα, 1/7 τρίποντα στο δεκάλεπτο, το οποίο έκλεισε με 17-13 υπέρ του Κολοσσού, αφού οι Πατρινοί εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα φάουλ, βρίσκοντας 8 πολύτιμους πόντους από τη γραμμή της «φιλανθωπίας». 

Στα μέσα της δεύτερης περιόδου άναξαν τα αίματα στο Κλειστό της Καλλιθέας, με αφορμή ένα επιθετικό φάουλ το οποίο καταλογίστηκε στον Βαγγέλη Μαργαρίτη. Ο Ηλίας Καντζούρης διαμαρτυρήθηκε για την εν λόγω απόφαση και τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή, ενώ λίγο αργότερα οι διαιτητές διέκοψαν προσωρινά το παιχνίδι, ζητώντας την αποχώρηση ενός οπαδού που καθόταν court side και τους τα... έψελνε.


Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι πήραν μπρος επιθετικά και βρεθηκαν μπροστά μέχρι και με 10 πόντους (35-25), όμως ένα τρίποντο του Δημήτρη Αγραβάνη μείωσε την απόσταση στους 7 πόντους (35-28) πριν την ανάπαυλα. 



Η ομάδα του Ηλία Ζούρου εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της κοντά στο καλάθι και τα 10 (!) λάθη που έκανε ο Κολοσσός στο τρίτο δεκάλεπτο, ροκανίζοντας τη διαφορά (50-46, 30'). 

Το μομέντουμ ήταν πια στην πλευρά των φιλοξενούμενων που προσπέρασαν με 55-52 (33'30") μετά από δύο τρίποντα του Άντριτς και ένα του Σίμπσον. Οι παίκτες του Κολοσσού στάθηκαν όμως όρθιοι στην πίεση. Απάντησαν με σερί 8-0, προσπέρασαν εκ νέου με 60-55 (36'40") και διατήρησαν τα ηνία μέχρι τέλους, φτάνοντας έτσι στην 11η φετινή τους νίκη!

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 35-28, 50-46, 68-61

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0