Basket Talk

Παναθηναϊκός: Του βγήκε... ξινή η αγγαρεία, ήττα με 87-78 από την Άλμπα και τραυματισμός Νέντοβιτς (video)

Παναθηναϊκός: Του βγήκε... ξινή η αγγαρεία, ήττα με 87-78 από την Άλμπα και τραυματισμός Νέντοβιτς (video)
Και την ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την Άλμπα σε ένα αδιάφορο ματς και είδε τον Νεμάνια Νέντοβιτς να αποχωρεί από παρκέ τραυματίας τρία λεπτά πριν το φινάλε.
Με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε χειρότερος από την Άλμπα και ηττήθηκε δικαίως με 87-78 στο πλαίσιο εξαναβολής αναμέτρησης από την 19η αγωνιστική της Euroleague. Το εν λόγω παιχνίδι δεν είχε βέβαια καμία βαθμολογική αξία για τους «πράσινους», που κάθονται όμως σε αναμένα κάρβουνα μετά τον τραυματισμό του Νεμάνια Νέντοβιτς, αφού τη Δευτέρα (11/04) ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο θα κρίνει και το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς. 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 1/2 βολές και 5/5 δίποντα μέσα σε 4', όμως η συνέχεια μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου-και του αγώνα- δεν ήταν ανάλογη, με τους «πράσινους» να σκοράρουν τελικά μόλις 13 πόντους (σσ. ακολούθησαν δύο εύστοχες βολές από τον Οκάρο Ουάιτ) και να δέχονται παράλληλα 28!


Ο Κριστ Κουμάντζε, που είχε κάνει μεγάλη ζημιά με 8 πόντους και 7 ριμπάουντ σε μόλις επτά αγωνιστικά λεπτά, πέρασε στον πάγκο, η άμυνα της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη πήρε μπρος, ο Νεμάνια Νέντοβιτς άρχισε τα δικά του, μετρώντας 14(!) πόιντους στη δεύτερη περίοδο και κάπως έτσι η ψαλίδα έκλεισε σε απόσταση δύο καλαθιών (44-40, 20') πριν την ανάπαυλα. 


Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια της «Mercedes-Benz Arena» οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι σε ρόλο οδηγού, ελέγχοντας απόλυτα τη μάχη των ριμπάουντ. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μέχρι και τη συμπλήρωση των τριών δεκαλέπτων τα Άλμπατρος είχαν ανανεώσει 12 φορές την επίθεσή τους, ενώ το «τριφύλλι» μόλις μία! Κάπως έτσι η διαφορά ανέβηκε εκ νέου σε διψήφια επίπεδα (69-55, 30').

O Οκάρο Ουάιτ έδωσε κάποιες επιθετικές λύσεις στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να πλησιάσει τους Γερμανούς, που έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους τα έβαζαν και από κοντινινή και από μακρινή απόσταση. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τρία λεπτά πριν το φινάλε ο Νεμάνια Νέντοβιτς στραμπούληξε τον αστράγαλό του και σε πρώτη φάση έδειξε να πονάει αρκετά, ενώ τελικά σηκώθηκε και περπάτησε χωρίς βοήθεια μέχρι τον πάγκο.

Ο Σέρβος ήταν μάλιστα και ο καλύτερος παίκτης της ελληνικής ομάδας, πετυχαίνοντας 27 πόντους (8/11 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές), μαζί με 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 λάθη. Από πλευράς νικητών 5 παίκτες ήταν διψήφιοι, με προεξάρχοντα τον Όσκαρ Ντα Σίλβα που είχε 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 44-40, 69-55, 87-78

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0