Basket Talk

EuroCup τέλος για τον Προμηθέα, φινάλε με ήττα από την Τσεντεβίτα (88-67)

EuroCup τέλος για τον Προμηθέα, φινάλε με ήττα από την Τσεντεβίτα (88-67)

Τέλος στο ευρωπαϊκό ταξίδι του Προμηθέα, που τερμάτισε τελευταίος στον δεύτερο όμιλο του EuroCup, αποχαιρετώντας με ήττα από την Τσεντεβίτα με 88-67.

Ο Προμηθέας υποδέχτηκε την Τσεντεβίτα Ολίμπια για τον τελευταίο αγώνα του στο EuroCup για τη φετινή σεζόν, στο «Δημήτρης Τόφαλος». Οι Πατρινοί αποχαιρέτησαν και επίσημα τη διοργάνωση τερματίζοντας τελευταίοι στο όμιλο της. Ο Νίκος Αρβανίτης μπήκε στα… παπούτσια του Ηλία Ζουρου, ο οποίος απουσίασε λόγω ασθένειας. Από την μεριά της σλοβενικής ομάδας, Ζακ Όγκαστ και Γιόγκι Φέρελ ήταν τα γνωστά πρόσωπα, στα ελληνικά παρκέ.

Οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά του αγώνα έψαχναν ακόμη τα πατήματα τους και έτσι ήταν… συνοδοιπόροι στο σκορ. Η Τσεντεβίτα με μερικά μακρινά σουτ, αλλά και σκληρή άμυνα, πήρε μια διαφορά 12 πόντων (25-13). Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο σκοράροντας 29 πόντους και με προβάδισμα 14 πόντων (29-15).
Με ένα επί μέρους 10-3, στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, έσπασε το φράγμα των 20 πόντων διαφοράς και είχε τον απόλυτο έλεγχο απέναντι στην ομάδα του Αρβανίτη. Φέρελ και Πούλεν ξεπέρασαν τους 10 πόντους στο σκοράρισμα πριν το ημίχρονο. Ο Προμηθέας έκανε την προσπάθεια του αλλά αυτό που κατάφερε ήταν να κλείσει το ημίχρονο στο -17 (31-48).

Η κατάσταση παρέμεινε ίδια και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να… οδηγούν το παιχνίδι και τον Προμηθέα να ακολουθεί. Οι παίκτες του Αρβανίτη έκλεισαν την περίοδο με καλή εικόνα μειώνοντας στους 15 πόντους (66-51). Η ανατροπή του παιχνιδιού όμως, αποτελούσε «απατηλό όνειρο» και οι Σλοβένοι υπερασπίστηκαν τη διαφορά τους στο σκορ και δεν άφησαν περιθώρια στην ελληνική ομάδα. Έτσι οι Πατρινοί αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με μια ακόμη ήττα από την Τσεντεβίτα με 88-67.

Τα δεκάλεπτα: 15-29, 31-48, 51-66, 67-88

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0