Basket Talk

Ο Βατούτιν φτιάχνει νέα Λίγκα με ελληνικές ομάδες και πακτωλό χρημάτων, σύμφωνα με την Kurir

Ο Βατούτιν φτιάχνει νέα Λίγκα με ελληνικές ομάδες και πακτωλό χρημάτων, σύμφωνα με την Kurir
Ενδιαφέρον δημοσίευμα από τη Σερβία. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της σερβικής Kurir και με δεδομένη την πολεμική κατάσταση που επικρατεί εδώ και περισσότερο από έναν μήνα στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή, ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, καταστρώνει πλάνα για το μέλλον των ρωσικών και όχι μόνο ομάδων. 

Για την ακρίβεια και όπως αναφέρει πάντα η εν λόγω πηγή, ο κ. Βατούτιν, θεωρώντας ότι το σενάριο αποκλεισμού των ρωσικών ομάδων από την Euroleague είναι ορατό και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, σκοπεύει να φτιάξει τη δική του ιδωτική Λίγκα, προσκαλώντας αρκετές ομάδες από διάφορες χώρες, μεταξύ αυτών και 3 ελληνικές, δελεάζοντάς τες με μεγάλα χρηματικά έπαθλα. 

«Ο Αντρέι Βατούτιν είναι έτοιμος να ξεκινήσει μία κορυφαία μπασκετική διοργάνωση, που θα διεξάγεται παράλληλα με την υπάρχουσα Euroleague. Αυτές οι φήμες, που έχουν βάση, ακούγονται εδώ και αρκετές ημέρες, ακόμη και στην κοινότητα του Twitter. Ο Βατούτιν είναι ένας ισχυρός άνδρας του μπάσκετ, ένας εργάτης, ενώ η ΤΣΣΚΑ και οι υπόλοιπες ρωσικές ομάδες, η Ζενίτ και η Ούνικς, έχουν εκδιωχθεί από τη EuroLeague εξαιτίας της επιχείρησης του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Όλα θα κριθούν από την συμπεριφορά απέναντι στις ρωσικές ομάδες. Οι δυσαρεστημένοι θα μπορούν να αποχωρήσουν χωρίς να τιμωρηθούν. Ο βασικός χορηγός θα είναι ο κολοσσός Gazprom, ο οποίος εκδιώχθηκε από το UEFA Champions League. Έβαζε εκεί 50.000.000 ευρώ ετησίως, χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση της διοργάνωσης»,
αναφέρει το δημοσίευμα σε πρώτη φάση, ενώ το πιο ενδιαφέρον σημείο ακολουθεί και υπογραμμίζει ότι:

«Τα έσοδα των ομάδων θα είναι τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγαλύτερα από αυτά της EuroLeague. Η νίκη τώρα δίνει 30.000 ευρώ, ενώ στη νέα διοργάνωση θα δίνει 120.000 ευρώ. Ο τίτλος θα δίνει 4.000.000 ευρώ από το 1.000.000 που δίνει σήμερα. Ο προϋπολογισμός για την νέα διοργάνωση, αν αυτή υποστηριχθεί από την Τουρκία, θα ξεπερνάει τα 100.000.000 ευρώ ετησίως και κάθε ομάδα, ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα παίρνει τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ. Θα υπάρχουν πέντε ρωσικές ομάδες, τέσσερις τουρκικές τρεις σερβικές και τρεις ελληνικές, μία από την Ουγγαρία, μία από την Βουλγαρία και μία από το Μαυροβούνιο. Έχει ήδη γίνει πρόταση στην Εφές και στην Φενέρμπαχτσε, στην Γαλατασαράι, στην Γκαζιαντέπ και στην Νταρουσάφακα, στον Παναθηναϊκό που βρίσκεται σε πόλεμο με τον Μπερτομέου, στον Ολυμπιακό, στον Άρη, στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ». 

Κατά πόσο έχει βάση το εν λόγω δημοσίευμα ή κατά πόσο είναι εφικτό να δημιουργηθεί μια νέα διοργάνωση εκ του μηδενός, μένει να φανεί το προσεχές διάστημα. 

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0