Basket Talk

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 77-67: Εύκολο βράδυ για το «τριφύλλι», παρά την... χαλάρωση στο τέλος (video)

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 77-67: Εύκολο βράδυ για το «τριφύλλι», παρά την... χαλάρωση στο τέλος (video)
Δεν δυσκολεύτηκε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΟΚ, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα με 77-67, αρχηγού παρόντος, καθώς ο Παπαπέτρου επέστρεψε στο... φυσικό του περιβάλλον, απο απουσία 2 μηνών. 

Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε ιδιαίτερη αντίσταση από τον ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ, επιβάλλοντας από την αρχή τον ρυθμό του. Ο Δημήτρης Πρίφτης ευτύχησε να έχει στη διάθεσή του τον Ιωάννη Παπαπέτρου μετά από αρκετό καιρό, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να δείχνει ότι επανήλθε «ορεξάτος» και σε καλή αγωνιστική κατάσταση, δύο μήνες μετά από την τελευταία του εμφάνιση.

Οι Πράσινοι, χωρίς να «πατήσουν το γκάζι», επιβεβαίωσαν από την αρχή τον τίτλο του φαβορί, καθώς βρέθηκαν να προηγούνται από νωρίς με διψήφιες διαφορές (15-4 στο 6’). Ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά άστοχος πίσω από τη γραμμή τον 6,75, με αποτέλεσμα ακόμα και όταν έβρισκε τις λύσεις στην άμυνα να μην μπορεί να το μετουσιώσει σε ουσιαστική «απειλή» για τον Παναθηναϊκό.

Ο νικητής κρίθηκε από το 2ο δεκάλεπτο, όταν οι Πράσινοι από το +5, που είχε καταφέρει να πλησιάσει ο ΠΑΟΚ (24-19 στο 11’), έφτασαν μέχρι και το +16, λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου (44-28 στο 20’). Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν καθοριστικός σε άμυνα και επίθεση, ελέγχοντας τις καταστάσεις κάτω από τα δύο καλάθια.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, με τη διαφορά να ξεπερνάει τους 20 πόντους (55-33 στο 25’), με τον Δημήτρη Πρίφτη να μοιράζει το χρόνο και να δοκιμάζει σχήματα, όπως αυτό με τον Μέικον στον «άσο» και γύρω του τέσσερεις φόργουορντ.

Στο 4ο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, ώστε να «σφραγίσουν» τη νίκη. Ο πιο επικίνδυνος παίκτης του «Δικεφάλου», Λαβ, αποβλήθηκε με 5 φάουλ, έχοντας προλάβει να σημειώσει 13 πόντους και 4 ριμπάουντ. Παραδόξως, τότε ήταν που οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να «ξυπνάνε» και με 4 λεπτά να απομένουν, έτρεξαν ένα εντυπωσιακό σερί 11-0, ρίχνοντας από τους 20, στους 9 την τιμή της διαφοράς και αναγκάζοντας τον Πρίφτη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ. Η υπερβολική χαλαρότητα των πρασίνων σταμάτησε και ο Μέικον με τρίποντο από την κορυφή έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες δημιουργήθηκαν στον Άρη Λυκογιάννη και τους παίκτες του για μια επική ανατροπή... 

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 44-31, 63-48, 77-67. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0