Basket Talk

«Αιχμάλωτος» του Τζέιμς ο Ολυμπιακός, σε κίνδυνο η τετράδα μετά την ήττα με 92-72 από τη Μονακό (video)

«Αιχμάλωτος» του Τζέιμς ο Ολυμπιακός, σε κίνδυνο η τετράδα μετά την ήττα με 92-72 από τη Μονακό (video)
Μάικ Τζέιμς και Μονακό αποδείχτηκαν ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ηττήθηκε με 92-72 και δεν ελέγχει πια εξ'ολοκλήρου την κατάσταση. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να αποφύγει την τέταρτη θέση που θα τον φέρει αντιμέτωπο με την Εφές στα play offs της Euroleague
Ήττα με 92-72 υπέστη ο Ολυμπιακός από τη Μονακό στο πλαίσιο αναμέτρησης για την 31η αγωνιστική της Euroleague. Ο Μάικ Τζέιμς (25 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και η παρέα του έβαλαν σε περιπέτειες τους «ερυθρόλευκους» που θέλουν οπωσδήποτε νίκη κόντρα σε Βιλερμπάν και Μπαρτσελόνα, αλλά δεν ορίζουν μόνοι τους την τύχη τους για την τρίτη θέση.

Για την ακρίβεια και την ειρωνεία της υπόθεσης, οι Πειραιώτες ελπίζουν σε νίκη της Εφές κόντρα στην Αρμάνι (24/03 19:30) για να καπελώσουν τους Ιταλούς στην ισοβαθμία, να βγουν τρίτοι και να αποφύγουν το ματσάρισμα με τους Τούρκους στα play offs της διοργάνωσης. 

Παράλληλα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έχει άλλο περιθώριο λάθους στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια. Σε περίπτωση απώλειας και σερί 4 νικών από την ομάδα του Αταμάν (σσ. έχει δύο εξ'αναβολής που εκκρεμούν) κινδυνεύει ακόμα και η τετράδα που δίνει το πλεονέκτημα έδρας. 

Όπως και στο ΣΕΦ κόντρα στον Παναθηναϊκό, έτσι και στο Πριγκιπάτο απέναντι στην Μονακό, ο Μουσταφά Φαλ ξεκίνησε με άγριες διαθέσεις, μετρώντας 8 πόντους (4/4 δίποντα) στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο έκλεισε με τρίποντο του Σάσα Βεζένκοφ και σκορ 22-19 υπέρ του Ολυμπιακού. Ορεξάτος βέβαια και ο Μάικ Τζέιμς από την αντίπερα όχθη, με δύο στα δύο τρίποντα, 2 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ σε 9'15". 


Η δεύτερη περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στη Μονακό, η οποία έκανε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε στο παρκέ, τρέχοντας επιμέρους σκορ 29-9 και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο +17 (48-31), αφού οι «ερυθρόλευκοι» τα έκαναν μαντάρα σε άμυνα και επίθεση (σσ. μηδέν ασίστ και πέντε λάθη σε αυτό το διάστημα). Εξαιρετικός και άχαστος ο Πάρις Λι, που μέτρησε 10 πόντους (2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3/3 βολές) και 3 τελικές πάσες. 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες αναλαμπές μετά την ανάπαυλα, πλησίασαν στους 10 πόντους (50-40, 23'30"), αλλά είδαν ξανά την ψαλίδα να ανοίγει και να φτάνει στους 20 στο φινάλε της τρίτης περιόδου (71-51). Ο εκνευρισμός των «ερυθρολεύκων» ήταν διάχυτος με αποκορύφωμα την αποβολή του Σακίλ ΜακΚίσικ (29') μετά από τεχνική ποινή, αφού είχε προηγηθεί νωρίτερα και ένα αντιαθλητικό φάουλ του Αμερικανού. 


Διαδικαστικό ρόλο είχε η τελευταία περίοδος, με τους Μονεγάσκους να συνεχίζουν το επιθετικό τους πάρτυ (11/21 τρίποντα, 52.4% ευστοχία) και τον Ολυμπιακό να μαζεύει κάπως τη διαφορά -που έφτασε στους 27 πόντους)- στο φινάλε. Μουσταφά Φαλ (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ) και Σάσα Βεζένκοφ (18 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ) ήταν οι μόνοι που διασώθηκαν από πλευράς ηττημένων. 

Τα δεκάλεπτα:
19-22, 48-31, 71-51, 92-72

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0