Basket Talk

Πέρασε από το Ιβανώφειο η Λάρισα (85-90), με τον Ηρακλή να κυριαρχεί μόλις για ένα δεκάλεπτο (video)

Πέρασε από το Ιβανώφειο η Λάρισα (85-90), με τον Ηρακλή να κυριαρχεί μόλις για ένα δεκάλεπτο (video)
Η ανεβασμένη Λάρισα, πέρασε από την έδρα του Ηρακλή, με 85-90, που αν και έκανε σχεδόν... τέλεια πρώτη περίοδο στη συνέχεια παραδόθηκε στο επιθετικό «κρεσέντο» της ομάδας του Φώτη Τακιανού.

Η Λάρισα έπαιξε καλύτερα για τρία δεκάλεπτα και πέρασε από το Ιβανώφειο με 85-90, επιβεβαιώνοντας το εξαιρετικό «φεγγάρι» που βρίσκεται τον τελευταίο καιρό, ανεβαίνοντας στο 7-9, με τον «Γηραιό» να παραμένει στις 3 νίκες και την προτελευταία θέση. 

Η πρώτη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στον Ηρακλή, που κατάφερε να επιβάλλει πλήρως την κυριαρχία του, βγάζοντας πολύ μεγαλύτερη ενέργεια και πάθος στο παρκέ. Αυτό αποτυπώθηκε και στο σκορ, με τον «Γηραιό» να ξεκινάει το ματς προηγούμενος με 9-0 και να μην αφήνει το «πόδι από το γκάζι» φτάνοντας μέχρι και το +14 (26-12 στο 8’). Η Λάρισα κατάφερε να μειώσει με πολύ δύσκολο τρίποντο του Καράμπελα από τα 9 μέτρα όντας εκτός ισορροπίας, ακριβώς στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου. 

Παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα των γηπεδούχων, η συνέχεια ανήκε στη Λάρισα, που κατάφερε να τρέξει σερί 15-0 στις αρχές του 2ου δεκαλέπτου, μετατρέποντας το 28-14 που είχε βρεθεί να χάνει, σε 28-29 στο 14'! Ο Ηρακλής προσπάθησε να αντιδράσει και ξαναπροηγήθηκε για λίγο, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει πλέον το πάνω χέρι του αγώνα, ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό και παίζοντας εξαιρετική άμυνα, πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 5 πόντους (45-50 στο 20'). Χαρακτηριστικό της πλήρους αλλαγής της εικόνας του ματς είναι το επιμέρους σκορ της 2ης περιόδου, που ολοκληρώθηκε με 17-31 υπέρ της ομάδας του Φώτη Τακιανού

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να εδραιώνουν την κυριαρχία τους, διατηρώντας μια διαφορά πάνω από τους 5 πόντους, που όσο η ώρα περνούσε γινόταν και μεγαλύτερη φτάνοντας σε διψήφια επίπεδα λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου (58-68 στο 28'). Το 3ο δεκάλεπτο κράτησε... λίγο περισσότερο, καθώς για άλλη μια φορά στο Ιβανώφειο υπήρξε διακοπή, με τους διαιτητές να σταματάνε για λίγα λεπτά τη δράση, λόγω έντασης που δημιουργήθηκε στην κερκίδα

Στην τελευταία περίοδο η Λάρισα έκανε διαχείρηση του υπέρ της σκορ, διατηρώντας μια διαφορά λίγο πάνω από τους 10 πόντους. Αυτό όμως στο τέλος πήγε να της στοιχίσει, με κάποια λάθη και σύγχυση που προκλήθηκε από ορισμένες διαιτητικές αποφάσεις, έφεραν τον Ηρακλή να πλησιάσει μέχρι και τους 3 (85-88 στο 39'). Ένα κλέψιμο του Σταμάτη και δύο συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα του Γουντς κράτησαν τον Ηρακλή ζωντανό στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως πλέον ήταν αργά με τους παίκτες της Λάρισας να είναι ψύχραιμοι στις βολές, κρατώντας το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Κορυφαίος για τους νικητές ο Χάντσον με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ. 

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 45-50, 62-73, 85-90  

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0