Basket Talk

Τα 21 χρόνια φαγούρας έλαβαν τέλος: Στην προηγούμενη νίκη των Μπακς στη Γιούτα ο Αντετοκούνμπο πήγαινε… Β' Δημοτικού

Τα 21 χρόνια φαγούρας έλαβαν τέλος: Στην προηγούμενη νίκη των Μπακς στη Γιούτα ο Αντετοκούνμπο πήγαινε… Β' Δημοτικού

Το ημερολόγιο έγραφε 30 Οκτωβρίου 2001 όταν οι Μιλγουόκι Μπακς με μπροστάρη τον φανταστικό Ρέι Άλεν έφευγαν νικητές από την Γιούτα με 119-112 κόντρα στην ομώνυμη ομάδα των Καρλ Μαλόουν και Τζον Στόκτον. Ο Γιάννης τότε ήταν μόλις 7 χρονών. Έπρεπε να περάσουν 21 χρόνια και 19 σερί ήττες για να φύγουν ξανά νικητές τα «ελάφια» από την «Vivint Arena». Το BN Sports γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται το μέχρι πρότινος τελευταίο νικηφόρο πέρασμα των Μπακς από το Σολτ Λέικ Σίτι.

Το χρονικό του αγώνα

Από τη μία πλευρά ο Καρλ Μαλόουν και το έτερον του ήμισυ Τζον Στόκτον και από την άλλη ο αξεπέραστος Ρέι Άλεν με τον κυρίαρχο, κάτω από την ρακέτα, Γκλεν Ρόμπινσον. Μία μεγάλη μάχη, από τις πολλές εκείνης της εποχής στον μαγικό κόσμο του NBA. Ο αγώνας κρίθηκε 21 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της παράτασης και σφραγίστηκε από ένα καλάθι του Άντονι Μέισον μετά από ασίστ του Άλεν.

Για τους νικητές σε εκείνο το παιχνίδι είχαν ξεχωρίσει φυσικά ο «Sugar Ray» με 32 πόντους, ο Σαμ Κασέλ με 25 και 11 ασίστ και ο Γκλεν Ρόμπινσον που πέτυχε 28 πόντους. Αντίθετα, για τους γηπεδούχους, ο Μαλόουν είχε 15 πόντους στον αγώνα, από κοντά ήταν και ο Στόκτον με 18 και 14 ασίστ ενώ 20 πόντους είχε ο Τζον Στάρκς.

Μία σύγκριση με το «σήμερα»

21 χρόνια μετά και οι Μπακς στηρίζονται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ως ένας άλλος «Big dog» ,όπως συνήθιζαν να λένε τον Ρόμπινσον, συνεχίζει να τρομάζει κόσμο στο NBA, με άξιο συμπαραστάτη τον Κρις Μίντλετον του οποίου τα στοιχεία μοιάζουν περισσότερο με εκείνα του μοναδικού Ρέι Άλεν.

Τα «ελάφια» πλέον δεν είναι η ομάδα που έμενε εκτός play off για μία νίκη όπως τη σεζόν 2001-02 αλλά διεκδικεί και φέτος τον τίτλο του πρωταθλητή. Οι Γιούτα εκείνη την σεζόν μπήκαν στα play off χωρίς όμως να προχωρήσουν στη συνέχεια. Δεν έχουν κάνει κάτι αξιοσημείωτο σε αυτά τα 21 χρόνια ωστόσο με το δίδυμο Γκομπέρ - Μίτσελ δείχνουν ότι μπορούν να καταφέρουν κάτι καλό επιτέλους. Ο χρόνος θα δείξει.

mitchell-giannis-iso.jpg

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0