Basket Talk

Στους τελικούς των πλέι-οφ στη Μογγολία η ομάδα του Φραγκιά!

Στους τελικούς των πλέι-οφ στη Μογγολία η ομάδα του Φραγκιά!
Ξεπερνώντας όλες τις προσδοκίες και μετατρέποντας μία μικρομεσαία ομάδα σε πρωταγωνίστρια ο Έλληνας προπονητής Βασίλης Φραγκιάς πανηγύρισε το μεσημέρι της Κυριακής 13 Μαρτίου την πρόκριση στους τελικούς των πλέι-οφ της λίγκας της Μογγολίας κερδίζοντας στο… game 7 της σειράς των ημιτελικών!

Οι Ανθρακωρύχοι του Έρντενετ το έκαναν το θαύμα τους! Έβδομοι στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, ελάχιστοι έως κανένας τους έδιναν τύχη να προχωρήσουν στα πλέι-οφ. Στα προημιτελικά όμως απέκλεισαν την επί διετία προηγούμενη πρωταθλήτρια με 4-2 νίκες ενώ στα ημιτελικά απέκλεισαν την Τενούν Ολζί Μετάλ με 4-3 νικες παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν να χάνουν με 2-1 και 3-2 νίκες!

Στον 7ο και τελευταίο ημιτελικό οι Ερντενέτ Μάινερς του Βασίλη Φραγκιά με όπλο τους την άμυνα στην 4η περίοδο νίκησαν 87-75 και πανηγύρισαν μία ιστορική πρόκριση στους τελικούς κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Στους τελικούς, δε, θα αντιμετωπίσουν (στις 4 νίκες) την 1η ομάδα της κανονικής περιόδου ονόματι Κχουλεγκούντ στην οποία ηγέτης είναι ο Αμερικανός φόργουορντ Μπλέικ Χάμιλτον τον οποίο ο Φραγκιάς είχε παίκτη στο τελευταίο του πέρασμα από τη Λάρισα πριν δύο χρόνια.

Ο Έλληνας τεχνικός πλέον λατρεύεται πλέον σαν… Θεός στην πόλη του Έρντενετ (380 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ, πόλη στην οποία βρίσκονται τα λιγνιτωρυχεία του ιδιοκτήτη της ομάδας) όπου τα βράδια των αγώνων η ζωή… σταματάει προκειμένου άπαντες να πάνε σε ξενοδοχεία ή άλλα μέρη όπου γίνεται η μετάδοση των αναμετρήσεων μέσω συνδρομητικής πλατφόρμας. Ο Φραγκιάς, δε, μόνο για την πρόκριση στους τελικούς θα λάβει έξτρα 2.000 ευρώ ενώ σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος, το οποίο θα ξεπεράσει τον… μύθο που έχει ήδη δημιουργήσει θα λάβει άλλες 12.000 ευρώ μπόνους!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0