Basket Talk

Πληθωρική Λάρισα, πέρασε με 91-77 από το Λαύριο και κάλυψε τη διαφορά (video)

Πληθωρική Λάρισα, πέρασε με 91-77 από το Λαύριο και κάλυψε τη διαφορά (video)
Μεγάλο διπλό με 91-77 πανηγύρισε η Λάρισα μέσα στο Λαύριο, στο πλαίσιο αναμέτρησης για την 16η αγωνιστική της Basket League, καλύπτοντας και τη διαφορά από το ματς του πρώτου γύρου.
Την έκτη της φετινή νίκη στην Basket League πανηγύρισε η Λάρισα, που πέρασε με 91-77 από το Λαύριο, υποχρεώνοντας τους περσινούς φιναλίστ του πρωταθλήματος στην τέταρτη διαδοχική τους ήττα μέσα στο 2022. Η έλευση του Φώτη Τακιανού και οι μεταγραφές που έγιναν μεσούσης της σεζόν έχουν αποδώσει τα μέγιστα για την ομάδα από τη Θεσσαλία, που είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 1-7 και τώρα έχει ρεκόρ 6-9. 

Χάντσον (19 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 λάθη, 3 κλεψίματα), Γκριν (12 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 4 λάθη), Μάριτς (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 λάθη), Μούντι (12 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 λάθη, 2 κλεψίματα) και Τσαϊρέλης (15 πόντοι) ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές. Από πλευράς ηττημένων ξεχώρισε ο Τζάρεντ Σάβατζ, που επέστεψε στο Λαύριο μετά την περσινή του παρουσία στην ομάδα, μετρώντας 16 πόντους και 3 ριμπάουντ. Από κοντά και ο Κακλαμανάκης με 15 πόντους, 2 ριμπάουντ. 

Αρκετά υψηλό το σκορ της πρώτης περιόδου (22-25) με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές από μέση και κοντινή απόσταση. Οι γηπεδούχοι δοκίμασαν και αρκετά μακρινά σουτ, αλλά δε δικαιώθηκαν από την επιλογή τους (2/9 τρίποντα). 






Το Λαύριο ανέβασε την ένταση και στις δύο πλευρές του παρκέ, υποχρεώνοντας τη Λάρισα σε 9 (!) λάθη στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη βρέθηκε να προηγείται μέχρι και με 11 πόντους (43-32) στο 18'14", όμως δέχτηκε ένα σερί 7-0 στο φινάλε και πήγε στα αποδυτήρια στο +4 (43-39). 

Έχοντας το μομέντουμ, οι Θεσσαλοί ήταν το απόλυτο αφεντικό στο τρίτο δεκάλεπτο, χτυπώντας αρχικά στην καρδιά της ρακέτας με τους Μάριτς και Τσαϊρέλη και βρίσκοντας κάποια μακρινά σουτ εν συνεχεία. H μέγιστη τιμή της διαφοράς για την ομάδα του Φώτη Τακιανού έφτασε στο +13 (66-53, 29'). 



Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην τελευταία περίοδο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν εξασφαλίσει μια διαφορά ασφαλείας και να μην απειλούνται σε κανένα χρονικό σημείο από την ομάδα της Λαυρεωτικής, που στο 35' έχασε τον Νικολαΐδη, ο οποίος αποβλήθηκε μετά από αντιαθλητικό φάουλ και τεχνική ποινή. Μάλιστα, τα τελευταία λεπτά υπήρξαν αρκετά νεύρα, μιας και η Λάρισα κυνηγούσε τη διαφορά (σσ. το ματς του πρώτου γύρου είχε έρθει 75-66 υπέρ του Λαυρίου), κάτι που φάνηκε να μην κατάλαβε σε πρώτη φάση ο Βασίλης Μουράτος, δείχνοντας αρκετά ενοχλημένος. 

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 43-39, 56-68, 77-91

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0