Basket Talk

Παναθηναϊκός - Αρμάνι 75-76: Ο Χάινς «τελείωσε» τους πράσινους με ένα επιθετικό ριμπάουντ και μια βολή! (video)

Παναθηναϊκός - Αρμάνι 75-76: Ο Χάινς «τελείωσε» τους πράσινους με ένα επιθετικό ριμπάουντ και μια βολή! (video)
Το πάλεψε μέχρι τέλους ο Παναθηναϊκός, αλλά νικήθηκε από τον Κάιλ Χάινς και την Αρμάνι Μιλάνο
Η Αρμάνι έδειχνε να ελέγχει το ματς σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πήγε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, αλλά ο Κάιλ Χάινς, ο σπεσιαλίστας των επιθετικών ριμπάουντ ήταν στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή και χάρισε μια μεγάλη νίκη με 76-75 στη Μιλάνο, στο πλαίσιο αναμέτρησης για την 28η αγωνιστική της Euroleague.

Ο άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού ήταν και ο MVP των νικητών πετυχαίνοντας double-double με 13 πόντους, 10 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 3 ασίστ. Από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 19 πόντους (4/5 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 2/2 βολές), 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ. 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ένα γρήγορο 7-0, αναγκάζοντας τον Μεσίνα να καλέσει τάιμ-άουτ στο τρίλεπτο, ωστόσο, οι «πράσινοι» άρχισαν να χρεώνονται με φάουλ και η Αρμάνι με 7/7 βολές πλησίασε στο 12-9 (6'). Οι «πράσινοι» διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα σχέδον μέχρι το 19΄, παρά την αστοχία του Νέντοβιτς από την περιφέρεια (1/6 τρίποντα), όμως οι Ιταλοί κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο στο +4 (40-36), με τους Ντιλέινι (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και Ρίτσι (8 πόντοι) να κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά. 

Οι Μιλανέζοι παρέμειναν σε ρόλο οδηγού μετά την ανάπαυλα κι έφτασαν για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (60-49), στο 26'30", εκμεταλλευόμενοι πλήρως το over dribbling και τις κακές επιλογές των γηπεδούχων. 

Η Αρμάνι έδειχνε να έχει φέρει για τα καλά το παιχνίδι στα μέτρα της, όμως οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη συνέχισαν να το παλεύουν με όλες τους δυνάμεις. Δύο ανάποδα σφυρίγματα στα τελευταία λεπτά (σσ. μια μπάλα που έβγαλε ο Ρίτσι αλλά δόθηκε στους Ιταλούς και ένα καθαρό φάουλ που δε σφυρίχτηκε στον Κασελάκη) σίγουρα δε βοήθησαν την κατάσταση.


Τελικά, το ματς στο φινάλε εξελίχθηκε σε ντέρμπι χάρις σε ένα τρίποντο του Νέντοβιτς, δύο βολές του Μέικον και ένα κλέψιμο-καλάθι του Σέρβου, που έφερε το 75-75, 25" πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ πήρε το μακρινό σουτ, αστόχησε, αλλά ο Κάιλ Χάινς ήταν εκεί να μαζέψει το κρισιμότερο επιθετικό ριμπάουντ, ανάμεσα σε τέσσερις παίκτες των «πρασίνων» και να καθαρίσει τη νίκη με 1/2 βολές. 

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 36-40, 51-63, 75-76

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0