Basket Talk

Ολυμπιακός - Αρμάνι 67-58: «Κλείδωσε» την οχτάδα με σούπερ Μακ... Σλούκα ! (video)

Ολυμπιακός - Αρμάνι 67-58: «Κλείδωσε»  την οχτάδα με σούπερ Μακ... Σλούκα ! (video)
Νίκη που εν πολλοίς «κλειδώνει» την παρουσία στην οχτάδα της Euroleague, πέτυχε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο μέσα στο ΣΕΦ!
Με τον Σακίλ ΜακΚίσικ (14 πόντοι) να τον κρατάει επιθετικά στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και βρίσκοντας πολύτιμα καλάθια, είτε από τη δημιουργία, είτε από την εκτέλεση του Κώστα Σλούκα (16 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ) στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μια πολύ κομβική νίκη, επικρατώντας με 67-58 της Αρμάνι Μιλάνο στο πλαίσιο αναμέτρησης για την 27η αγωνιστική της Euroleague. Αυτή ήταν η 15η φετινή νίκη της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα στη διοργάνωση, η οποία εν πολλοίς εξασφαλίζει την παρουσία των «ερυθρολεύκων» στα πλέι οφς της διοργάνωσης. 

Πολύ άσχημο το πρώτο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού, που είχε μόλις 2 εύστοχα σουτ εντός πεδιάς (2/8 δίποντα, 0/6 τρίποντα) και 5 λάθη, φτάνοντας με τα χίλια ζόρια τους 7 πόντους! Η Αρμάνι ήταν σαφώς πιο αποτελεσματική κοντά στο καλάθι, εξασφαλίζοντας κάτι παραπάνω από το double-score (15-7, 10'). 

Στα μέσα της δεύτερης περιόδου, ο Σάσα Βεζένκοφ έσπασε το ρόδι πίσω από την γραμμά των 6.75μ., αφού μέχρι πρότινος αμφότερες οι ομάδες είχαν 0/10 μακρινά σουτ. Προϊόντος του χρόνου και κυρίως μέσα από την άμυνά της, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να ψαλιδίσει τη διαφορά και να πάει στα αποδυτήρια, υπολειπόμενη ενός καλαθιού (27-25, 20'). 

Μετά την ανάπαυλα, ήρθε η σειρά των Μιλανέζων να σκοράρουν για πρώτη φορά από την περιφέρεια, με τον Ντέβον Χολ να βάζει δύο διαδοχικά τρίποντα. Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα έκλεισε και την τρίτη περίοδο προπορευόμενη (43-39, 30'), με τον Τζίτζι Ντατόμε να ευστοχεί στην εκπνοή του δεκαλέπτου. 

Με κλέψιμο του Βεζένκοφ και τρίποντο του Σλούκα από την κορυφή της ρακέτας, οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν με 53-50 (34'). Ακολούθησε ένα ακόμα τρίποντο του Έλληνα γκαρντ (56-50), που έδωσε πολύτιμες λύσεις την κατάλληλη στιγμή. Τρέχοντας ένα σερί 8-0, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το πρώτο τους διψήφιο προβάδισμα (64-53) 2'20" πριν το φινάλε, απόσταση που τους εξασφάλισε το ροζ φύλλο αγώνα! 


Πέραν των δύο προαναφερθέντων πρωταγωνιστών των γηπεδούχων, ακόμα μία παραγωγική εμφάνιση κατέγραψε ο Σάσα Βεζένκοφ (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα). Από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ και μοναδικός διψήφιος ήταν ο Ντέβον Χολ (15 πόντοι), ενώ στην ο Ντίνος Μήτογλου, που επέστρεψε μετά από μήνες αγωνιστικής απραξίας, σημείωσε 8 πόντους και μάζεψε 2 ριμπάουντ σε 14 αγωνιστικά λεπτά. 

Τα δεκάλεπτα:
7-15, 25-27, 39-43, 67-58

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0