Basket Talk

Ο Βασίλης Φραγκιάς στο BN Sports για την αποθέωση στη Μογγολία: «Αν βάλω υποψήφιος για Δήμαρχος θα βγω πρώτος διά περιπάτου»! (video)

Ο Βασίλης Φραγκιάς στο BN Sports για την αποθέωση στη Μογγολία: «Αν βάλω υποψήφιος για Δήμαρχος θα βγω πρώτος διά περιπάτου»! (video)

Περίπου 6.500 χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα αλλά του Βασίλη Φραγκιά το λέει η… καρδούλα του. Μετά από σχεδόν δύο μήνες στους Έντερνετ Μάινερς κατάφερε να τους μετατρέψει από κομπάρσους σε πρωταγωνιστές οδηγώντας τους στα ημιτελικά των πλέι-οφ!

Θυμάστε αρχές του 2022 που διαβάσατε πρώτοι στο BN Sports για την… μετάβαση του Έλληνα τεχνικού στη μακρινή Μογγολία όπου του προσφέρθηκε μία πολύ καλή ευκαιρία για δουλειά; Ε, όχι μόνο δικαίωσε τις προσδοκίες αυτών που τον προσέλαβαν αλλά τις ξεπέρασε κατά πολύ. Βλέπετε το πρωί της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου (βραδάκι για την Ουλαμπατόρ της Μογγολίας όπου γίνονται οι αγώνες) η ομάδα του Εντερνέτ Μάινερς απέκλεισε με 3-1 νίκες την ομάδα Αλτάν Ταράν Γκαρίντ. Το όνομα της αντιπάλου σίγουρα δεν σας λέει κάτι, λέει όμως στους ντόπιους αφού είναι η ομάδα του στρατού (με ότι αυτό συνεπάγεται) και πρωταθλήτρια της χώρας την προηγούμενη διετία!

Οι «ανθρακωρύχοι» του Εντερνετ έκαναν το… θαύμα τους υπό τις οδηγίες του Φραγκιά. Αν και 7οι στο τέλος της κανονικής περιόδου, δίχως πλεονέκτημα έδρας, απέκλεισαν το Νο2 της κανονικής περιόδου με 3-1 νίκες και ο Έλληνας τεχνικός αισθάνεται ήδη… άρχοντας της περιοχής της ομάδας.

«Αν γίνουν τώρα εκλογές και βάλω υποψήφιος για Δήμαρχος της περιοχής της ομάδας θα βγω πρώτος με περίπατο», είπε λίγη ώρα μετά το 76-73 της ομάδας του στον 4ο προημιτελικό. Ένα ματς το οποίο παρακολούθησαν live μέσω διαδικτύου πάνω από 25.000 χρήστες, το μικρό γήπεδο της ομάδας ήταν κατάμεστο από λιγότερα από 2.000 άτομα ενώ άλλα τόσα ήταν έξω από αυτό με θερμοκρασία -20 βαθμούς Κελσίου να χτυπάνε τις πόρτες και να ζητάνε να μπουν μέσα!

Ο κόσμος για να χωρέσει καθόταν ακριβώς δίπλα στις γραμμές του γηπέδου σε σημείο που όταν ένας παίκτης έκανε λέι-απ έπρεπε να κάνει χορευτικές… φιγούρες για να αποφύγει τους θεατές!

Φυσικά δεν έλειψαν τα παρατράγουδα αφού τα τελευταία 32 δευτερόλεπτα του αγώνα κράτησαν… 34 λεπτά λόγω συνεχών διακοπών από τους διαιτητές που με τις αποφάσεις τους προσπαθούσαν με το έτσι θέλω να βάλουν στο παιχνίδι της νίκης την τελικά ηττημένη περσινή πρωταθλήτρια. Σε μία από τις αποφάσεις τους, δε, μέτρησαν αυτό το καλάθι μετά από επίτηδες χαμένη βολή Αμερικανού της αντίπαλης ομάδας.

Μετά το ματς ο Φραγκιάς (που παρά τα διαιτητικά λάθη διατήρησε την ψυχραιμία του…) αποθεώθηκε ενώ o επίσημος λογαριασμός της ομάδας στο twitter έγραψε: «Τι μπορείς να πεις για αυτόν τον άνθρωπο», συνοδεύοντας το σχόλιο με μία φωτό του Φραγκιά μαζί με τον… Ρικ Πιτίνο!



Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0